Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Dovolenkári nechápali: Z vody sa odrazu vynoril MEDVEĎ a uháňal po pláži, VIDEO

Okrem turistov si slnečný deň na pláži vychutnal aj mladý medveď. Odrazu sa, akoby odnikiaľ, vynoril z vody.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenkári nechápali: Z vody sa odrazu vynoril MEDVEĎ a uháňal po pláži, VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Chris Barron

Návštevníkom jednej z floridských pláží sa naskytol naozaj zvláštny a trochu desivý pohľad. Jednému z nich sa situáciu podarilo nakrútiť a video je hitom sociálnych sietí.

Nečakaný návštevník

Spočiatku na videu nie je vidieť nič zvláštne, len ľudí, ktorí sa osviežujú vo vode. Z tej sa ale odrazu, akoby odnikiaľ, vynorí čierny medveď. Reakcie prítomných sú rozpačité. Niektorí začnú pred šelmou opatrne cúvať, iní len neveriacky stoja a pozerajú sa.

Zdá sa však, že maco sa nechystá nikomu ublížiť. Veselo si behá po pláži a ľudí si vôbec nevšíma. „Je to medveď, je to medveď!“ zakričí v pozadí ženský hlas.

Hravé mláďatá

Ako zisťoval New York Post, medveď na pláži v tejto oblasti nie je zas až taký nezvyčajný úkaz. Podľa odborníkov sa môžu mláďatá občas objaviť v Mexickom zálive.

Mláďatá vekom naberajú odvahu a zvyknú sa vzďaľovať od matky a objavovať neprebádané končiny. Na pláž ich môže zaviesť aj hľadanie potravy.

A ako reagovať, keď medvieďa na pláži stretnete? Hlavne pokojne. „Medvede sa zvyčajne od ľudí vzdialia sami. Ak medveďa uvidíte, dajte mu dostatok priestoru, nesnažte sa približovať a zachovajte pokoj. A hlavne ho nikdy nekŕmte,“ uviedla pre New York Post organizácia Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Facebook

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM