Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Dráčik opäť šíri BLUDY a prichádza reakcia: LEGO dáva od hračkárstva ruky preč!

Známe hračkárstvo vyvoláva v posledných mesiacoch veľa kontroverzií. Všimol si to už aj jeden z jeho najväčších dodávateľov.

Ilustračný obrázok k článku Dráčik opäť šíri BLUDY a prichádza reakcia: LEGO dáva od hračkárstva ruky preč!
Zdroj: pixabay.com

Dráčik na svojich webových stránkach pravidelne uverejňuje texty týkajúce sa aktuálneho spoločenského a politického diania.

Tie spĺňajú všetky prvky konšpirácií. Viacerých Slovákov tiež pobúrilo, že nevhodné bannery našli práve na stránke s detským sortimentom.

Lego dáva ruky preč

Zdá sa, že firma začína na svoje iniciatívy doplácať. Spoločnosť LEGO, ktorá vyrába svetoznáme stavebnice, naznačila, že so sieťou hračkárstiev už spolupracovať nebude. LEGO pritom patrí medzi najväčších dodávateľov pre Dráčik.

Vyplýva to z komentára, ktorý LEGO uverejnilo na svojom Facebooku pre český a slovenský trh. Jeden z komentujúcich sa spoločnosti na kontroverzné odkazy Dráčika pýtal, na čo firma odpovedala: „Boli sme sklamaní, keď sme videli komunikáciu na webe Dráčik a pozastavili sme propagačnú inzerciu, zatiaľ čo situáciu preskúmavame.“

Čo šíri Dráčik

Prvé bizarné bannery sa začali na webe Dráčika objavovať ešte počas pandémie COVID-19. Spochybnňovali očkovanie a verejne od neho odhovárali. Neskôr sa začali objavovať texty o ďalších aktuálnych témach.

„Priateľ ťa neoberie o suverenitu, iba otrokár. Slobodný človek sa suverenity dobrovoľne nevzdá, iba otrok. My sme Slováci, nie otroci,“ znel ďalší zvláštny text, ktorý svojho času visel na stránke eshopu.

Nedávno na webe Dráčika pribudol banner s titulkom Legenda o dúhovom náčelníkovi, ktorý vyvolal zvlášť veľkú pozornosť. Ide o akýsi fiktívny príbeh, ktorého postavy majú symbolicky pripomínať ľudí z politiky. Vystupujú v ňom napríklad kmene ako „Čaputiovia“ a „Progrešania“. Ďalej sa v ňom spomína „Naďolez, pre ktorého nebola diera, do ktorej by nedokázal vliezť“. Tu má ísť zrejme o ministra obrany Jaroslava Naďa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM