Zo zahraničia

DRÁMA na palube! Lietadlo z Milána zasiahli silné turbulencie, 11 ľudí skončilo v nemocnici

Jedenásť cestujúcich a členov posádky lietadla spoločnosti Delta smerujúceho z talianskeho Milána do americkej Atlanty skončilo v utorok v nemocnici po tom, čo stroj vo vzduchu zasiahli silné turbulencie.

Ilustračný obrázok k článku DRÁMA na palube! Lietadlo z Milána zasiahli silné turbulencie, 11 ľudí skončilo v nemocnici
Zdroj: pixabay.com

Nie je známe, koľkí zo 151 cestujúcich a 14 členov posádky utrpeli zranenia. Rozsah zranení u 11 hospitali­zovaných nateraz zostáva taktiež neznámy. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Hurikán Idalia

Americkú časť pobrežia Mexického zálivu aktuálne sužuje prudký vietor sprevádzajúci hurikán Idalia, ktorý by mal podľa predpovedí zasiahnuť Floridu v stredu v skorých ranných hodinách miestneho času.

Okrem neho nad Atlantickým oceánom zúri aj hurikán Franklin, no spoločnosť Delta i americký Federálny úrad pre kontrolu leteckej dopravy (FAA) popreli, že by turbulencie súviseli s hurikánmi.

Americké Národné centrum pre hurikány vyhlásilo, že hurikán Idalia zosilnel na hurikán štvrtej kategórie Saffirovej-Simpsonovej stupnice. Zároveň varovalo, že pred zasiahnutím pobrežia Floridy v oblasti Apalačského zálivu môže ešte zosilnieť.

Nepredvídateľné

Podľa agentúry AFP hovorca FAA uviedol, že turbulencie sa objavili približne 64 kilometrov od letiska v Atlante, a prisľúbil prešetrenie celého incidentu.

Vedci upozorňujú, že v súčasnosti sa v dôsledku klimatickej zmeny čoraz častejšie objavujú turbulencie vo výškach nad 4500 metrov aj v dobrom počasí. Takéto turbulencie je pritom ťažko predvídať.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM