Zo zahraničia

DRÁMA vo vlaku! Policajti POSTRELILI ženu, ktorá sa vyhrážala, že sa ODPÁLI

Žena sa vo vlaku vyhrážala, že sa odpáli. V obave o bezpečnosť sa polícia rozhodla strieľať.

Ilustračný obrázok k článku DRÁMA vo vlaku! Policajti POSTRELILI ženu, ktorá sa vyhrážala, že sa ODPÁLI
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Parížski policajti postrelili v utorok ženu, ktorá sa v prímestskom vlaku vyhrážala cestujúcim a odmietla poslúchnuť výzvy polície. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AP a AFP.

Obavy o bezpečnosť

Na ženu, ktorá mala zahalenú tvár, upozornil políciu jeden z cestujúcich. Podľa svedkov okrem vyhrážok vykrikovala aj frázu „Alláhu akbar“ (Boh je najväčší).

Zdroj z prostredia polície, ktorý si želal ostať v anonymite, pre agentúru AFP povedal, že policajtom sa podozrivú ženu podarilo izolovať na parížskej stanici metra Bibliotheque Francois Mitterrand, ktorú evakuovali. Dodal, že strieľať sa rozhodli pre obavy o svoju bezpečnosť.

Chcela sa vyhodiť do povetria?

Žena sa vyhrážala, že sa odpáli, uviedla parížska prokuratúra. Dodala, že policajti žene jedným výstrelom spôsobili život ohrozujúce zranenie.

Polícia spustila dve vyšetrovania – jedno sa týka konania ženy a ďalšie sa zaoberá tým, či mali policajti dôvod na použitie zbrane, ozrejmila prokuratúra.

Vo Francúzsku od 13. októbra platí najvyšší stupeň výstrahy pred teroristickými útokmi. Vláda ho vyhlásila v súvislosti s útokom, ku ktorému došlo na strednej škole v meste Arras.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Žena sa vyhrážala, že sa odpáli
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM