MI Politika

Drucker nakladá Krajčímu: Kde na tie nominácie chodíte?

Minister zdravotníctva vymenoval ešte začiatkom júla za riaditeľa prešovskej nemocnice človeka, ktorý stojí pred súdom pre neodvedenie dane a poistného. Po upozornení od novinárov sa veci zmenili.

Ilustračný obrázok k článku Drucker nakladá Krajčímu: Kde na tie nominácie chodíte?
Zdroj: TASR/Maroš Černý

Personálne nominácie vládnej koalície sú jedným z jej najslabších bodov a vzbudzujú oprávnené pochybnosti. V tomto smere sa nedarí ani ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu.

Do čela Národného ústavu detských chorôb vymenoval Petra Magáta, ktorý je vzdelaním lesník. Začiatkom júla zas urobil riaditeľom prešovskej nemocnice obžalovaného človeka, ktorý sa donedávna venoval firme na výrobu okien.

Vzchopte sa, pán minister!

Minister Krajčí zdôvodňoval ešte začiatkom júla nomináciu Ľubomíra Šarníka na post riaditeľa prešovskej nemocnice tým, že "je to veľmi dobrý, skúsený manažér a ekonóm, ktorý bude vedieť aj ekonomicky túto nemocnicu postupne vytiahnuť zo schémy zadlžovania.”

Lenže, keď sa na jeho minulosť pozreli novinári z Plus 1 deň, zistili, že je to trochu inak.

“V minulosti figuroval vo firmách, ktoré mali finančné problémy, boli v konkurze, sú zlikvidované, zrušené či vymazané z obchodného registra,” uvádza Pluska. Jej ďalších zistení sa chytil aj bývalý minister zdravotníctva vo Ficovej vláde Tomáš Drucker (Dobrá voľba):

“Pán minister ho predstavil ako odborníka na optimalizáciu procesov a my sa dozvedáme z médií, že zadĺžil svoju firmu a previedol ju na osobu z Ukrajiny. Dnes je obžalovaný pred súdom za zločin neodvedenia daní a poistného,” hovorí T. Drucker vo videu na Facebooku.

“Kam, prosím vás, chodíte na tieto nominácie? Tušíte, koho vymenujete do funkcií, alebo vám to len nariadi váš de facto šéf pán Kolník? Vzchopte sa!” Ukončuje súčasný šéf strany Dobrá voľba svoj apel na ministra Krajčího.

Má to zrátané

Ľubomír Šarník bol pôvodne vymenovaný len na dobu šiestich mesiacov, kým nebude vypísané riadne výberové konanie, do ktorého sa mohol zapojiť. Po prevalení jeho problémov je zrazu všetko inak.

"O živom súdnom spore, ktorý má pán Šarník, vedenie ministerstva neinformoval. Minister zdravotníctva rozhodol, že danú pozíciu bude zastávať len do ukončenia riadneho výberového konania, ktoré vyhlási začiatkom augusta,” uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová pre Plus 1 deň.

Samotný Šarník sa pre Plusku obhajoval slovami, že sa cíti nevinný a pri problematických firmách sa iba spolupodieľal na ich riadení. Pôsobil vraj aj v spoločnostiach, kde ich optimalizácia prebehla úspešne.

ĎALŠIA “SUPER” NOMINÁCIA MINISTRA KRAJČÍHO 🤦🏻‍♂️ Ak Marekovi Krajčímu niečo naozaj ide dobre, tak sú to pochybné...

Posted by Tomáš Drucker on Tuesday, July 21, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM