ELA Správy Politika

Ďuriš Nicholsonová dáva ZBOHOM politike: Slovensku prestala rozumieť, odchádza pre NENÁVISŤ

Europoslankyňa, dlhoročná tvár Sulíkovej SaS a neskôr zakladateľka strany Jablko Lucia Ďuriš Nicholsonová končí v politike.

Ilustračný obrázok k článku Ďuriš Nicholsonová dáva ZBOHOM politike: Slovensku prestala rozumieť, odchádza pre NENÁVISŤ
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„O chvíľu mi vyprší mandát v Európskom parlamente a s ním moja politická kariéra. Už nevládzem byť terčom arzenálu bezbrehej nenávisti mizogýnnych uchylákov, ktorú mi štrnásť rokov nalievajú do slov ako každodenný fejsbúkový koktejl,“ napísala europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová v statuse, v ktorom oznámila, že končí v politike.

Dôvodov na ukončenie politickej kariéry má viacero. Ako ďalej uviedla, bojí sa súčasnej tváre Slovenska, nenávisti a smerovania krajiny.

Odišla pre nenávisť

„Zakaždým, keď som s rodinou v Banskej Štiavnici na chalupe, narážam do fašizoidných alfa samcov a mám strach, že mi hodia tehlu do hlavy alebo zápalnú fľašu do chalupy. Lebo som vraj cigánka, zahraničná agentka a protislovenská vlastizradkyňa. Nechcem, aby sa v tej nenávisti utopili moje deti, ktoré nosia moje meno,“ zhrnula v oznámení o svojom konci v politike Ďuriš Nicholsonová.

Dodáva, že slušná časť Slovenska sa nevie zomknúť a mlčí vtedy, keď by mala kričať.

„Spojiť sa nedokážu ani slušní ľudia v uliciach. Tisíce ľudí na námestiach sú stále len smietka z voličov súčasnej opozície a len promile z 1,3 milióna ľudí, ktorí vo voľbách volili ruských trollov, ktorí nenávidia ženy, a polodementných zlodejov titulov, ktorí sa vyjadrujú zvukmi hladných tučniakov. Zlo je silné, lebo dobro prestalo byť počuť. Je zaneprázdnené samo sebou,“ uzavrela a svoj status doplnila nenávistnými správami, ktoré jej niekto písal.

Pre interez.sk povedala, že po uverejnení príspevku dostala viaceré pracovné ponuky od politických strán, Progresívne Slovensko medzi nimi však nie je. Nateraz sa však rozhodla nereagovať a nevyjadrovať sa k svojmu politickému účinkovaniu.

„Pre politika je dôležité vedieť, kedy odísť, aby nestratil tvár,“ povedala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM