Zo zahraničia

Dva grécke ostrovy sprísňujú opatrenia: Zabudnite na nočný život!

Pandemická situácia v dovolenkových destináciách sa zhoršuje. Krajiny sprísňujú opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Dva grécke ostrovy sprísňujú opatrenia: Zabudnite na nočný život!
Zdroj: TASR/AP

Grécko zavedie nočný zákaz vychádzania na ostrovoch Zakynthos a Kréta, ktoré sú obľúbenými dovolenkovými destináciami, aby zabránilo šíreniu koronavírusu. Vo štvrtok o tom informovali tamojšie úrady, uviedla agentúra Reuters.

Nočný zákaz vychádzania sa bude týkať celého ostrova Zakynthos, ktorý sa nachádza na západe Grécka, a prímorského mesta Chania na Kréte. Toto opatrenie vstúpi do platnosti v piatok a bude trvať do 13. augusta.

„Vyzývame všetkých obyvateľov a návštevníkov týchto oblastí, aby plne dodržiavali tieto opatrenia a obmedzili tak šírenie vírusu,“ uviedol odbor pre civilnú obranu.

Okrem zákazu vychádzania zahrňuje toto opatrenie aj zákaz púšťania hudby počas celého dňa vo všetkých zábavných podnikoch.

Rastú počty nakazených

Agentúra Reuters uvádza, že v dotknutých oblastiach sa v priebehu posledného týždňa rapídne zhoršila epidemiologická situácia. Grécko v stredu hlásilo 2 856 nových prípadov nákazy koronavírusom a 16 úmrtí. Celkovo od začiatku pandémie v Grécku zaznamenali už takmer 504-tisíc prípadov a viac ako 13-tisíc úmrtí.

Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) minulý mesiac grécke ostrovy nachádzajúce sa na juhu krajiny vyznačilo na epidemiologickej mape tmavočervenou farbou, čo znamená, že sa tam odporúča cestovať len v nevyhnutných prípadoch.

Epidemiologickú mapu ECDC využívajú štáty eurobloku pri určovaní svojich vlastných opatrení pre cestovanie a návrat z jednotlivých krajín a regiónov.

Foto: ilustračné

Dovolenkovanie počas pandémie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM