han Správy Zo Slovenska

Dvaja 20-roční kamaráti našli smrť na Zemplínskej šírave: Erik a Ján hrali spolu futbal

Obec neďaleko Vysokých Tatier sa ponorila do smútku. Dvaja chlapci, ktorí sa v piatok večer utopili na Zemplínskej Šírave, pochádzali zo Spišskej Belej.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja 20-roční kamaráti našli smrť na Zemplínskej šírave: Erik a Ján hrali spolu futbal
4
Galéria

O tragédii, ktorá sa udiala ešte pred víkendom v obľúbenej turistickej lokalite na Zemplínskej Šírave, informovali aj na sociálnej sieti futbalového klubu zo Spišskej Belej. Ako uviedol aj portál pluska, obidvaja utopení mladíci boli hráčmi tamojšieho klubu MŠK Slavoj.

Tuhne z toho krv v žilách

Partia viacerých kamarátov sa vybrala na festival, kde sa podľa všetkého pod tragické udalosti podpísal alkohol. Podľa spomínaného webu sa niektorí členovia skupinky vybrali do vody na člne alebo nafukovačke, ktorá sa mala pod nimi prevrátiť. Údajne boli obaja chlapci neplavci a nemali na sebe ani plavecké vesty. Kým ostatným sa podarilo dostať na breh, Ján a Erik, také šťastie nemali.

Hrali futbal

Okrem toho, že chlapci boli kamaráti, mali zhodne po dvadsať rokov, spolu hrali aj za futbalový klub v Spišskej Belej. „MŠK zasiahla smutná správa. V piatok v noci tragicky zahynuli dvaja futbalisti MŠK. Ich pamiatku si uctíme zapálením sviečky pri štadióne,“ píše sa na Facebooku MŠK Slavoj Spišská Belá a neskôr pridali ďalší smutný príspevok: „Pred štadiónom MŠK rozhoreli sviečky. Dnes večer prišli pred štadión MŠK priaznivci futbalu, známi aj priatelia, aby zapálili sviečku a tak si uctili pamiatku na dvoch mladých ľudí Erika a Janka. Odpočívajte v pokoji chlapci, ostanete navždy v našich spomienkach.“

Správa z policajného Facebooku

„Podľa prvotných informácií sa v piatok večer prevrátil na Zemplínskej Šírave nafukovací gumenny čln s piatimi ľuďmi. Dvaja 20 roční mladíci sa už nevynorili. Pátranie sa začalo okamžite. Ich telá boli nájdené dnes ráno,“ uviedla Polícia SR – Košický kraj na svojom Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM