han Zo Slovenska

Dvoch ANTIRÚŠKAROV z Piešťan čaká súd: Ďalší antivaxeri úradovali aj dnes. Prišla aj polícia!

Polícia v prípade štvrtkového (4. 11.) incidentu v supermarkete v Piešťanoch podala podnet na väzobné stíhanie troch obvinených mužov, ktorí boli aktérmi potýčky s políciou.

Ilustračný obrázok k článku Dvoch ANTIRÚŠKAROV z Piešťan čaká súd: Ďalší antivaxeri úradovali aj dnes. Prišla aj polícia!
Zdroj: Facebook.com/Naskoč s nami

Prokuratúra sa v dvoch prípadoch s návrhom stotožnila. V nedeľu popoludní policajti eskortovali dvoch mužov na piešťanský súd, kde sa rozhoduje o ich väzbe. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Hrozí im päť rokov

Tretieho z obvinených polícia stíha na slobode. „V prípade dokázania viny im môže hroziť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ doplnila Antalová.

Polícia sa intenzívne zaoberá aj osobami, ktoré sa v súvislosti s incidentom na sociálnych sieťach vyhrážajú policajtom alebo vyzývajú ostatných na rôzne násilnosti. „Vo veci vedieme vyšetrovanie pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a podnecovania. Za vyhrážanie sa verejnému činiteľovi hrozí páchateľovi v zmysle zákona strata slobody až na tri roky. V prípade podnecovania na trestný čin si páchateľ môže odsedieť až dva roky,“ doplnila hovorkyňa.

Naď by bol tvrdší

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) sa postavil za zásah polície proti skupine ľudí bez rúšok v Piešťanoch. Je dokonca presvedčený, že mohol byť ešte tvrdší. „Stále tá istá skupina výtržníkov, ktorí pre našu spoločnosť nerobia nič dobré. Naopak, porušujú zákony, provokujú, ničia, urážajú, vyhrážajú sa,“ napísal šéf rezortu obrany na sociálnej sieti.

Ak si podľa jeho slov nedokáže štát poradiť s touto malou skupinou porušujúcou existujúce právne normy, väčšia, slušná časť obyvateľov bude trpieť. „To nesmieme pripustiť. Zásahy polície sú oprávnené a keď platení provokatéri budú porušovať zákony aj naďalej, dostanú adekvátnu odpoveď,“ skonštatoval Naď.

Bývalí vojaci

Dnes sa Naď predstavil v diskusnej relácii Na Telo, kde povedal, že dvaja z troch mužov, ktorých polícia obvinila kvôli incidentu v piešťanskom supermarkete, sú bývalí profesionálni vojaci. „Boli to vycvičení ľudia. Odišli z ozbrojených síl v rámci vnútorného očisťovania služby. Dnes chodia zámerne z jedného obchodu do druhého po Slovensku a provokujú,“ poznamenal Naď a doplnil, že to zrejme robia pre peniaze.

Ďalší nájazd

V nedeľu (7.11.) sa v Piešťanoch konal ďalší nájazd antivaxerov do jedného zo supermarketov. Ich cieľom bolo reagovanie a poukázanie na zlé vládnutie a opatrenia proti koronavírusu. Aj táto partia, ktorá sa prezentuje na Facebooku pod názvom Naskoč s nami, vyrazila medzi regály bez rúšok a po debate s SBS, bola privolaná polícia.

Aj napriek nelichotivým poznámkam zo strany „štrajkujúcich“ na adresu privolaných mužov zákona už neprišlo ku bitke. Viac si môžete pozrieť vo tomto VIDEU.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM