han Politika

Fico o prekonanom covide: Mal som sopeľ a mesiac ma boleli nohy! Pôjde sa OČKOVAŤ?

Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico sa počas diskusie v televízii TA3 rozrečnil o pandémii. Viac povedal aj na margo prekonaného covidu.

Ilustračný obrázok k článku Fico o prekonanom covide: Mal som sopeľ a mesiac ma boleli nohy! Pôjde sa OČKOVAŤ?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V nedeľnej diskusnej relácii V politike na TA3 sa stretol práve Fico a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

Najprv chata

Medzi diskutujúcimi sa strhla ostrá výmena názorov. Kolíková poukázala na informácie o odcudzení 50-tisíc a zlatých mincí, navádzanie bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ako vypovedať, i na to, že Fico prekonal ochorenie COVID-19. „Je otázny súvis s pytliactvom. Fakt však je, že Fico je vysokopostavený politik. Na chate zazneli rôzne rozhovory a musí tomu čeliť,“ povedala ministerka. Šéf Smeru-SD vníma túto kauzu ako „likvidáciu“ predstaviteľa opozície a konkrétnych advokátov.

„Tu sa niekto dohodol, že budú odpočúvať opozičného politika, a mysleli si, že tam budeme páchať trestnú činnosť. Vymysleli si príbeh o pytliactve. Nič však v rozhovoroch nie je, čo by zakladalo trestnoprávnu zodpovednosť,“ vyhlásil Fico s tým, že zámer poškodiť ho nevyšiel a pozná meno policajta, ktorý nahrávky vyniesol na verejnosť.

„Podali sme návrh na konkrétnych ľudí,“ podotkol poslanec Národnej rady SR. Potrestať podľa neho je potrebné aj konkrétnych novinárov. Fico v relácii potvrdil, že prekonal ochorenie COVID-19.

Ministerka tvrdí, že nie je dobré, aby unikali nahrávky počas trestného konania. Ak však k ich zverejneniu už došlo a ide o politikov, je podľa nej v poriadku verejne o ich obsahu diskutovať. Únik zo spisov je podľa Kolíkovej veľkou výzvou pre nového policajného prezidenta Štefana Hamrana.

Prišlo aj na covid

Bývalý premiér v relácii potvrdil, že prekonal ochorenie COVID-19. „Čo na tom je, že som mal covid. Je to smrteľný hriech?“ reagoval Fico na dotaz Kolíkovej o tom, že si prešiel koronavírusom. „Nemám čo zľahčovať, mal som covid ako ktokoľvek iný. Ako mi bolo? Mal som sopeľ, dva dni teplotu a mesiac ma bolelo telo a nohy,“ podráždene dodal Fico a pochválil sa: „Aj dnes som napríklad hodinu a pol extrémne športoval.“

Ako je už zvykom, Fico nemal rúško ani respirátor, ale priehľadný štít tváre. „Som kardiak, preto nosím štít. Pretože mi to spôsobuje dýchavičnosť,“ vyjadril sa Fico, ktorý tvrdí že sa očkovať nedá: „Nie som proti očkovaniu, ale ja sa nedám zaočkovať.“


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM