Krimi

Emotívne svedectvá: Pred súdom budú vypovedať kolegovia zavraždeného novinára Kuciaka

Dnes budú na súde vypovedať kolegovia a nadriadení novinára Jána Kuciaka z portálu Aktuality.sk.

Ilustračný obrázok k článku Emotívne svedectvá: Pred súdom budú vypovedať kolegovia zavraždeného novinára Kuciaka
7
Galéria
Zdroj: TASR

Senát Špecializovaného trestného súdu otvoril pokračovanie hlavného pojednávania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. V utorok budú vypovedať aj jeho kolegovia a nadriadení z portálu Aktuality.sk. Ako prvý bude svedčiť šéfredaktor Peter Bárdy, z obžalovaných je prítomný iba Tomáš Szabó.

Vražda z pomsty

Po Bárdyho svedectve by mal vypovedať vedúci investigatívnych projektov Marek Vagovič a ďalší Kuciakovi kolegovia, Annamária Dömeová, Ján Petrovič a komentátor Dag Daniš.

Z vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Marian Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za vraždu právoplatne odsúdený po schválení dohody o vine a treste. K samotnej streľbe sa priznal Miroslav Marček, v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian Kočner, sprostredkovateľka Alena Zsuzsová a jeden z vykonávateľov Tomáš Szabó naďalej trvajú na svojej nevine.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM