Aktualizované Lucia Lauková Regióny Krimi

Evakuovali Okresný súd v Nitre: Niekto nahlásil bombu

Polícia a záchranné zložky od rána operujú na Okresnom súde v Nitre. Kvôli nahlásenej hrozbe museli budovu evakuovať.

Ilustračný obrázok k článku Evakuovali Okresný súd v Nitre: Niekto nahlásil bombu
Zdroj: Dnes24.sk

Na Okresnom súde v Nitre zasahuje od ranných hodín polícia aj pyrotechnik. „Polícia preveruje informáciu, ktorú dostala zo strediska, o tom že na súde je bomba,“ informovala policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre, Božena Bruchterová.

Budovu súdu museli evakuovať. „Na miesto išli všetky potrebné policajné aj záchranárske zložky,“ povedala krajská policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová.

„Ráno 15.6.2017 v čase o 07.07 hod. bolo na Krajské operačné stredisko polície v Nitre prijaté oznámenie, že na Okresnom súde v Nitre vybuchne bomba,“ potvrdila hovorkyňa KR PZ v Nitre, Božena Bruchterová.

„Správa bola zaslaná e-mailom na podateľňu Okresného súdu v znení „ chcem nahlásiť niečo“ Zajtra o 10.00 hod. vybuchne bomba na Okresnom súde v Nitre,“ prezradila policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová.

Ako dodala policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová, okamžite po prijatí oznámenia boli na miesto vyslané policajné hliadky, ktoré zabezpečili miesto do príchodu pyrotechnika. „Na mieste je aj pes na vyhľadávanie výbušnín. Okresný súd bol evakuovaný a momentálne sa vykonáva prehliadka priestorov,“ dodala Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM