Stanislav Černák Správy

EXKLUZÍVNA spoveď bývalého krajského šéfa SDKÚ: Tvrdé slová o súčasnej politike!

Hriňovský primátor a dnes už bývalý krajský šéf SDKÚ sa rozhovoril pre náš portál o odchode z tejto politickej strany. Načrtol aj svoju možnú budúcnosť. Keď sa rozhovoril o súčasnej politike, nedával si servítku pred ústa!

Ilustračný obrázok k článku EXKLUZÍVNA spoveď bývalého krajského šéfa SDKÚ: Tvrdé slová o súčasnej politike!
Zdroj: Dnes24.sk

O odchode krajského šéfa SDKÚ a primátora Hriňovej Stanislava Horníka z radov tejto politickej strany sme vás už informovali v priebehu decembra. Mnoho ľudí bolo zvedavých na ďalšiu budúcnosť a obšírnejšie dôvody odchodu Horníka z SDKÚ.

„Moje vystúpenie z SDKÚ-DS je len logickým vyústením posledného vývoja v strane. Mrzí ma, že predseda Frešo nebol ani v zlomových chvíľach schopný sebareflexie. Po období politickej pasivity, obsahovej vyprázdnenosti, neporozumenia a úpadku premárnil poslednú šancu na záchranu strany ešte v júni, keď odložil mimoriadny kongres. Opravný termín na septembrovom mimoriadnom kongrese v Senici sme definitívne nezvládli,“ povedal hriňovský primátor a krajský šéf SDKÚ Stanislav Horník.

Ako ďalej prezradil, práca primátora ho dostatočne napĺňa a má reálny význam pre občanov. „Mám svoje povinnosti v Zastupiteľstve BBSK a napokon aj v Kongrese miestnych a regionálnych samospráv pri Rade Európy,“ doplnil.

Zvedaví sme boli aj na jeho ďalšiu politickú budúcnosť. „Budem trpezlivý, po skúsenostiach a sklamaní v SDKÚ-DS to nechcem uponáhľať,“ nechal sa počuť Horník a pokračoval, „Určite nebudem vstupovať do žiadnej z existujúcich politických strán. Verejnosti začína byť jasné, že politika, v podobe ako sme ju poznali posledných 25 rokov, prestala byť službou pre občanov, ale skôr nástrojom pre záujmové skupiny, politické elity a oligarchiu. Momentálne cítim príjemný nepokoj pomôcť pri novom projekte Evy Babitzovej. Mám chuť byť pri tom od začiatku. Určite to bude stáť veľa práce. Kým bude toto úsilie korunované zaregistrovaním a naštartovaním politickej strany, budem mať dosť času sa rozhodnúť, či sa stanem jej členom.“

Foto: archív Stanislava Horníka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM