Správy Zo Slovenska

Exposlanec Herák sa bráni proti ďalším obvineniam: Som nevinný, je to ŠIKANA!

Bývalý politik má na krku obvinenia z trestných činov sexuálneho násilia, zneužívania, znásilnenia a z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Ilustračný obrázok k článku Exposlanec Herák sa bráni proti ďalším obvineniam: Som nevinný, je to ŠIKANA!
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Exposlanec parlamentu Ján Herák podal sťažnosť proti ďalšiemu obvineniu, ktoré mu vzniesli v závere augusta pre podozrenia zo spáchania sexuálneho násilia či znásilnenia. Vyplýva to z vyjadrenia prokurátora nitrianskej krajskej prokuratúry Jaroslava Mačeka pre TASR.

Sexuálne násilie aj zneužívanie

Potvrdil, že sťažnosť spolu so spisovým materiálom doručili dozorovej prokurátorke 13. septembra. „Dozorová prokurátorka po preskúmaní spisu a sťažnosťou napadnutého uznesenia o sťažnosti rozhodne,“ dodal prokurátor.

Nové obvinenie, na ktoré upozornila televízia Markíza, vzniesli Herákovi 23. augusta. Týka sa piatich skutkov. Mal sa ich dopustiť od júla 2013 do júla 2020. Maček priblížil, že ide o trestné činy sexuálneho násilia, zneužívania, znásilnenia či prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Trvá na nevine

Herák tvrdí, že ide o obvinenie nepodložené faktami. „Považujem to za absolútnu šikanu voči mojej osobe,“ zareagoval pre Markízu. Zdôraznil, že je nevinný.

„Pri prvom skutku je obvinený uznesením vyšetrovateľa z 12. mája 2021 za prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže a zo zločinu sexuálneho zneužívania,“ dodal Maček. Tohto skutku sa mal exposlanec za OĽANO dopustiť v závere augusta 2020.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM