Webnoviny - Svet

Exprimátor Dubovský uvažuje, že bude kandidovať

WEBNOVINY.SK

Ladislav Dubovský Foto: novohrad.sme.skRI­MAVSKÁ SOBOTA 11. februára (WEBNOVINY) – Zatiaľ jediným oficiálnym kandidátom na post primátora Tornale je terajšia prednostka mestského úradu Katarína Hubayová. Náhradné voľby do orgánov samosprávy obcí vyhlásil predseda Národnej rady SR Pavol Paška na 29. mája. V okrese Rimavská Sobota sa to okrem Tornale, kde vlani z funkcie odstúpil primátor Ladislav Dubovský týka aj obce Kráľ, kde odstúpil starosta Ľudovít Ligárt. "Žiadny iný oficiálny kandidát nie je,” povedal pre SITA hlavný kontrolór Tornale Mikuláš Cmorík. Termín na podanie kandidačných listín je do 4. apríla.

Ako pre agentúru SITA dnes uviedol exprimátor Tornale Ladislav Dubovský, svoju kandidatúru nevylučuje. Podľa jeho slov mali tento týždeň už vážne rokovania s organizáciami a predstaviteľmi politických strán. Výsledok by mal byť známy koncom budúceho týždňa. “V Tornali je viac ako päťtisíc voličov. Momentálne je horúcou témou meno Dubovský ako meno hlavného kandidáta. Vyzerá to tak, že drvivá väčšina obyvateľov by prijala informáciu, že kandidujem,” uviedol Dubovský. Ako poznamenal, keď jeho kandidatúra bude potvrdená, vyjadrí sa aj ku všetkým obvineniam a trestným oznámeniam na jeho osobu, ktoré doteraz nekomentoval. “Nie preto som nepovedal nič, že by som nemal čo hovoriť. Musel som zvažovať určité okolnosti. Keď tá kandidátka bude, bude to zaujímavé aj pre médiá,” uzavrel.

Exprimátora v najbližších dňoch čaká prvé súdne pojednávanie. “Obžalovaný je z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku,” hovorí hlavný kontrolór a dodáva, že pod vedením exprimátora sa mesto v priebehu dvoch rokov dostalo dvakrát do ozdravného režimu. “Musí mať niekto veľmi hrubú kožu, že po všetkých, aj preukázaných veciach, si kandidátku podá. Ale zákon to umožňuje,” dodal.

K volebným urnám pôjdu v máji aj obyvatelia obce Kráľ na juhu Rimavskosobotského okresu. Bývalý starosta Ľudovít Ligárt sa vzdal funkcie po tom, ako v maďarskej prihraničnej obci Bánréve šoféroval v podnapitom stave a napadol policajtov.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM