Peter Klimant Správy

Facebook sa rozhodol prísť s ďalšou novinkou: Zmena, ktorá poteší množstvo ľudí!

Najpoužívanejšia sociálna sieť Facebook prichádza s ďalšou pozoruhodnou novinkou. Ide o praktickú zmenu, ktorá pravdepodobne urobí radosť mnohým ľuďom.

Ilustračný obrázok k článku Facebook sa rozhodol prísť s ďalšou novinkou: Zmena, ktorá poteší množstvo ľudí!
Zdroj: TASR

Nie je to tak dávno, čo najpoužívanejšia sociálna sieť Facebook oznámila veľkú novinku v podobe nových emotikonov, vďaka ktorým môžu užívatelia vyjadriť celý rad emócií – ako je napríklad láska, smútok, šťastie či hnev. Teraz však prichádza ďalšia zmena a z tej sa pravdepodobne poteší množstvo ľudí.

Správy, ktoré čítal málokto

Známa sociálna sieť totiž ruší priečinok „Iné“, do ktorého putujú všetky správy od ľudí, ktorých nemáme pridaných v priateľoch. Informoval o tom David Marcus z Facebooku. Odstránením priečinku sa má zjednodušiť komunikácia medzi používateľmi. Momentálne to totiž funguje tak, že ak vám niekto pošle správu, no dotyčného nemáte v priateľoch, správa putuje priamo do spomínaného priečinku bez toho, aby ste dostali upozornenie, že tam je. Častokrát tak takéto správy neboli nikdy prečítané, pretože užívatelia jednoducho nevedeli, že ich tam majú.

Ako to bude fungovať po novom?

V novej aktualizácií bude Facebook posielať takzvaný Message Request. Ak vám teda niekto napíše, koho nemáte v priateľoch a nikdy ste si s ním pred tým nepísali, dostanete požiadavku na začatie komunikácie. Buď žiadosť prijmete alebo sa jednoducho rozhodnete učiniť opak. Žiadateľ pritom neuvidí, či ste si jeho správu prečítali.

Správy od ľudí, ktorých nemáte medzi priateľmi, pôjdu priamo do Inboxu len v prípade, že ste si s nimi už v minulosti písali, prípadne máte dotyčného kontakt v telefóne, ktorý je synchronizovaný s Facebookom. Novinka by podla Davida Marcusa mala byť realitou blízkej budúcnosti. Presný termín jej zavedenia však neuviedol.

Môže vás zaujímať:

Veľká novinka na obľúbenej sociálnej sieti: Pozrite si, čo vymyslel Facebook!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM