han Ostatné športy

FANTASTICKÁ Vlhová sa takmer stala Snehovou kráľovnou: VYFÚKLA jej to rivalka Shiffrinová, FOTO

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v stredajšom slalome Svetového pohára v Záhrebe druhé miesto. V chorvátskej metropole zaostala o 76 stotín za Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá slávila 81. triumf v prestížnom seriáli.

Ilustračný obrázok k článku FANTASTICKÁ Vlhová sa takmer stala Snehovou kráľovnou: VYFÚKLA jej to rivalka Shiffrinová, FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Tretia skončila so stratou 1,21 s Švédka Anna Swennová-Larssonová.

Ide za rekordom

Shiffrinová triumfovala v Záhrebe po piaty raz a už iba jedno víťazstvo jej chýba k tomu, aby sa dotiahla na ženský rekord Lindsey Vonnovej, ktorá vyhrala 82 pretekov SP. Absolútny rekord drží Švéd Ingemar Stenmark, ktorý získal prvé miesto celkovo v 86 pretekoch.

„Som veľmi šťastná. Je to neuveriteľné, že som vyhrala piate preteky SP za sebou. Lyžovanie mi teraz prináša veľkú radosť,“ uviedla v cieľových priestoroch Shiffrinová, ktorá je suverénne na čele celkového poradia SP a vedie aj klasifikáciu slalomu.

Predtým 3 roky po sebe

Vlhová získala v Záhrebe korunu snehovej kráľovnej tri roky za sebou. V stredu bola po prvom kole druhá o 55 stotín za Shiffrinovou, keď sa po výjazde zo strminy nevyhla chybám. V druhom kole predviedla na rozbitej trati dravú jazdu, zvládla aj terénne nerovnosti a posunula sa na druhú priečku.

„Bolo to náročné, bolo veľmi teplo. Ja to hodnotím pozitívne. Teším za z druhého miesta. Odstup od Mikaely je trochu väčší, ale ona je v tejto sezóne veľmi silná. Keď sa rozbehne, je veľmi ťažké ju zastaviť. Musím si zanalyzovať obe jazdy a vo štvrtkovom slalome dám do toho všetko,“ povedala Vlhová pre TV JOJ.

Výber správ, ktoré vás tiež ZAUJMÚ!

Petra Vlhová  v Záhrebe
11
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM