han Šport Futbal

Fanúšikovia futbalu máte smolu: Na veľký šláger Slovensko - Česko sa nedostanete!

Zápas futbalovej Ligy národov 2020/2021 Slovensko - Česko sa 4. septembra na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave uskutoční bez divákov.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia futbalu máte smolu: Na veľký šláger Slovensko - Česko sa nedostanete!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Informovala o tom oficiálna stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na základe nariadenia Európskej futbalovej únie (UEFA).

Pred prázdnymi tribúnami

SFZ minulý týždeň oznámil, že derby s Českom sa uskutoční v Bratislave s úvodným výkopom o 20.45 h. Na základe nariadenia UEFA platí, že všetky zápasy A-tímov pod jej patronátom sa vzhľadom na situáciu s pandémiou koronavírusu budú hrať pred prázdnymi tribúnami. Až do odvolania sa to týka všetkých stretnutí vrátane Ligy národov, v ktorej sa zverenci trénera Pavla Hapala predstavia v 2. skupine B-divízie. Okrem Česka sú ich súpermi Izrael a Škótsko.

„Aby sa súťaže UEFA mohli hrať v bezpečnom prostredí pre zainteresovaných, teda vrátane hráčov, personálu a všetkých ostatných profesií zapojených do organizácie zápasov, UEFA vypracovala protokol o spoľahlivých postupoch pri cestovaní a prevádzkovaní štadiónov. V ňom sú uvedené lekárske a prevádzkové zásady a smernice pre zápasy riadené UEFA. Na mieste konania zápasu sa bude klásť dôraz na bezpečnú vzdialenosť, hygienu, dezinfekciu priestorov a povinnosť nosiť rúška pre všetkých zúčastnených. Na každom štadióne musí byť podrobný zoznam pracovníkov aj ich zaradenie a takzvané zónovanie, lebo iba obmedzený počet ľudí bude mať povolenie na vstup do určitých priestorov a v určitý čas. Prechody zo zón musia byť kontrolované,“ informoval web SFZ.

UEFA monitoruje a vyhodnocuje situáciu a bude včas informovať o čiastočnom alebo úplnom zrušení obmedzení podľa vývoja situácie s COVID-19 v Európe v nasledujúcich mesiacoch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM