Politika

Fico: Čaputová je ako politický polystyrén! Potopíte ju, ale vynorí sa s americkou propagandou

Pokyny z americkej ambasády v Bratislave sú podľa predsedu Smeru-SD pre prezidentku SR a premiéra SR silnejšie ako akékoľvek argumenty.

Ilustračný obrázok k článku Fico: Čaputová je ako politický polystyrén! Potopíte ju, ale vynorí sa s americkou propagandou
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prezidentka SR Zuzana Čaputová je ako politický polystyrén. Stokrát je argumentačne potopená, ale ona sa znova vynorí a dookola opakuje americkú propagandu.

Ekonomická vražda

Uviedol to predseda opozičnej strany Smer–SD Robert Fico v reakcii na piatkové vyjadrenie hlavy štátu v súvislosti s okamžitým vypnutím ruského plynu a ropy.

Teraz podľa Fica vôbec nejde o to, čo Smer–SD tvrdí. „My sme jednoducho presvedčení, že okamžité vypnutie ruského plynu a ropy by bolo ekonomickou vraždou občanov SR. A nehovoríme to len my. Samotná Európska komisia, prakticky všetci premiéri krajín EÚ potvrdzujú, že zníženie závislosti od ruského plynu a ropy bude vyžadovať náročné a drahé desaťročné úsilie. Aj preto sa na sankcii zastaviť odber ruského plynu a ropy nedohodol ani prebiehajúci samit EÚ, tak ako sa rozumne nedohodol ani na tom, že nemôžeme okamžite akceptovať nepripravenú Ukrajinu ako nového člena EÚ,“ priblížil Fico.

Pokyny z americkej ambasády v Bratislave sú podľa predsedu Smeru-SD pre prezidentku SR a premiéra SR silnejšie ako akékoľvek argumenty.

Politický polystyrén

„Premiér Heger ešte vo štvrtok (10. 3.) pokračoval v tejto propagande, prezidentka dnes (piatok 11. marca, pozn. TASR) píše status, že každý, kto hovorí o zdržanlivosti pri odpojení sa od ruského plynu, ropy, citujem, ‚koná proti záujmom Slovenska a priamo ohrozuje bezpečnosť našich občanov‘,“ podčiarkol Fico.

„Pán premiér, pani prezidentka, už prestaňte! Je v záujme občanov SR, aby v mene plnenia amerických snov o oslabení Ruska platili za liter benzínu 3 eurá? Podľa mňa určite nie,“ vyhlásil ďalej predseda strany Smer-SD.

„Pani prezidentka, už mi pripadáte ako politický polystyrén. Stokrát Vás ku dnu pritlačia nevyvrátiteľné argumenty, byť rozumní a hľadieť na slovenský národný záujem, ale Vy opäť vyplávate na hladinu a opakujete neudržateľnú propagandu cudzích záujmov,“ dodal Fico.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v piatok na sociálnej sieti vyhlásila, že kto v súčasnosti ešte stále hovorí o tom, že Slovensko by na ruskom plyne malo zostať naďalej závislé, koná proti záujmom Slovenska a priamo ohrozuje bezpečnosť občanov.

Opäť vyzdvihla potrebu čo najskoršieho zníženia závislosti EÚ od ruského plynu aj ropy, odôvodnila to aktuálnou bezpečnostnou a geopolitickou situáciou.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM