Rôzne

Fico označil prezidentku za „pani excelenciu zo skládky pezinskej“

Šéf Smeru si dnes opäť neodpustil provokatívnu poznámku na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej.

Ilustračný obrázok k článku Fico označil prezidentku za „pani excelenciu zo skládky pezinskej“
Zdroj: TASR

Predseda Národnej rady (NR) SR a SNS Andrej Danko plánuje zvolať mimoriadnu schôdzu parlamentu v utorok (18. 2.) o 13:00 hod. Do programu schôdze sa má zaradiť zdvojnásobenie prídavkov pre rodičov a zavedenie 13. dôchodku. Tieto opatrenia dnes schválila vláda.

Podľa šéfa Smeru Roberta Fica je definitívne zavedenie 13. dôchodku a zdvojnásobenie prídavku na dieťa na prezidentke.

„No a pani excelencia zo skládky pezinskej nech sa rozhodne, čo urobí. Nech povie, že to nechce. Nech povie, aký je dôvod, že nepodpíše,“ vyhlásil Fico.

Mimoriadna schôdza

Podľa šéfa parlamentu je minimálne 50 poslancov pripravených schôdzu podporiť. Jej zvolanie inicioval poslanecký klub Smeru-SD a SNS. Most-Híd avizoval, že so zvolaním schôdze nesúhlasí, naopak, opozičná ĽSNS ju podporuje.

Avizované témy schôdze sú podľa Danka naliehavé spoločenské veci. Nevedel povedať, či a kedy by zvolal ďalšiu schôdzu v prípade, že by prezidentka SR Zuzana Čaputová vetovala schválené zákony na mimoriadnej schôdzi. „Počkajme si, či ich prezidentka vráti alebo nie, ja musím vždy konať v zmysle zákona,“ povedal v tejto súvislosti.

V stredu vláda schválila návrhy zákonov, ktoré budú na programe mimoriadnej schôdze pléna. Ide o návrh na zrušenie diaľničných známok za užívanie vymedzených úsekov ciest, návrh na zdvojnásobenie prídavku na dieťa, ako aj návrh na zavedenie 13. dôchodku. O všetkých týchto návrhoch má parlament rokovať v skrátenom legislatívnom konaní.

Vláda tiež v stredu vyslovila nesúhlas s Istanbulským dohovorom a navrhuje NR SR, aby rovnako vyjadrila nesúhlas s týmto dokumentom. Aj touto témou by sa mali poslanci na mimoriadnej schôdzi zaoberať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM