MAK Správy Zo Slovenska

Fico ponúkol Pellegrinimu miesto predsedu Smeru. Kladie si ale podmienky

Koniec rozvratu Smeru? Robert Kaliňák vraví o veľkorysej ponuke Roberta Fica.

Ilustračný obrázok k článku Fico ponúkol Pellegrinimu miesto predsedu Smeru. Kladie si ale podmienky
Zdroj: TASR

Hlasujte v ankete na konci článku!

Zvrat v bývalej vládnej strane? Podľa informácií, ktoré dnes priniesol denník Plus 1 deň, mal predseda Smeru Robert Fico ponúknuť Petrovi Pellegrinimu svoju stoličku.

Fico si ale kladie podmienky, pretože by si chcel zachovať v strane vplyv. Ponúkol mu pokračovanie doterajšieho tandemu Pellegrini-Fico, lež v inej podobe. Podľa redakcie Plusky by mal ostať v strane ako predseda nadácie Alexandra Dubčeka, určoval by politickú orientáciu strany, podieľať sa na kontrole straníckych financií a mal by mať aj právo veta pri volebných kandidátkach.

Veľkorysá ponuka?

Ponuku denníku potvrdil aj podpredseda Smeru a exminister vnútra Robert Kaliňák. „Počul som, že k takejto ponuke došlo. Myslím si, predovšetkým to, čo je pre Smer najlepšie. Zaregistroval som aj tlačovú konferenciu Roberta Fica, ktorý jasne vyjadril, že je pripravený na zmenu svojho vzorca správania, aj zmenu svojho postavenia. Keďže k tomu stretnutiu zo strany Petra Pellegriniho neprichádzalo, tak prejavil predstavu, že v rámci našich vnútorných diskusných kanálov túto veľkorysú ponuku odovzdal,“ povedal Pluske Kaliňák.

Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková vraví, že o ponuke nevie.

Mal by si Peter Pellegrini založiť vlastnú stranu?

Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM