Aktualizované Krimi Politika

Fico prišiel vypovedať na policajné prezídium: Chceli ste mať ŠOU, budete ju mať, VIDEO

Prípadné väzobné stíhanie poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

Ilustračný obrázok k článku Fico prišiel vypovedať na policajné prezídium: Chceli ste mať ŠOU, budete ju mať, VIDEO
12
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Aktualizácia 10.13 hod.: Obvinený expremiér a líder Smeru-SD Robert Fico odmietol v utorok vypovedať pred policajným vyšetrovateľom. Potvrdil to jeho obhajca David Lindtner. Dôvodom podľa jeho slov je, že Fico neporozumel obvineniu v kauze Súmrak, žiadali, aby im ho vyšetrovateľ vysvetlil.

Obvinený expremiér a líder Smeru-SD Robert Fico prišiel v utorok doobeda vypovedať na policajné prezídium v Bratislave.

Pri príchode na políciu kritizoval novinárov, že tak ako jeho trestnému stíhaniu sa nevenujú zdražovaniu. Novinárom na otázku, či bude vypovedať, neodpovedal. „Dozviete sa na tlačovej konferencii,“ reagoval. „Chceli ste mať šou, budete ju mať,“ dodal.

Nekonkretizoval, či sa zúčastní na stredajšom (27. 4.) mandátovom a imunitnom výbore parlamentu, ktorý sa má zaoberať žiadosťou na jeho vzatie do väzby. „Zatiaľ nemám na výbor pozvánku, ani neviem, či bude,“ odpovedal.

Obvinení

Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Súmrak obvinila Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. V prípade sú obvinení aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a policajný exprezident Tibor Gašpar.

Žiadosťou prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry o vzatie poslanca parlamentu Fica do väzby by sa mala Národná rada (NR) SR zaoberať vo štvrtok (28. 4.). Prípadné väzobné stíhanie poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

Kaliňák vo väzbe

Kaliňáka polícia aj zadržala, o jeho vzatí do väzby už rozhodol i Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, obvinený podal sťažnosť.

V utorok ráno prišiel na zopár minút do budovy policajného prezídia aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. „Dnes sú naplánované viaceré procesné úkony vo viacerých veciach. S Norbertom Bödörom absolvujeme jednoduchý úkon, ktorý by som nerád špecifikoval,“ povedal jeho obhajca Michal Mandzák. Norbert Bödör svoju krátku prítomnosť na policajnom prezídiu nechcel komentovať.

Prokurátor Vasiľ Špirko prišiel vypovedať ako svedok k prípadu, kde je obvinený advokát Marek Para. Jeho obvinenie sa týka spolupráce so zločineckou skupinou okolo Norberta Bödöra na diskreditácii Špirka.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM