BTW Správy Politika

Fico sa pustil do Kollára: Vstup tejto mafiánskej podržtašky do politiky bol omyl!

Smer usporiadal tlačovú besedu v rýchlej reakcii na vystúpenie predsedu NR SR Borisa Kollára ku kauze reklamy štátnej firmy Tipos vo Fun Rádiu vlastnenom Kollárom.

Ilustračný obrázok k článku Fico sa pustil do Kollára: Vstup tejto mafiánskej podržtašky do politiky bol omyl!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Na tlačovej besede strany Smer – SD ku kauze zmluvy spoločností Tipos a Fun radio ako prvý vystúpil Robert Fico. A svojho oponenta rozhodne nešetril!

Fico najskôr reagoval na fakt, že Boris Kollár ho spomenul na predchádzajúcej tlačovej besede „Nechápem, prečo si bral do úst mňa! Nikdy som sa k tejto téme nevyjadroval. Teraz sa idem ja vyjadriť k zmluvám medzi Tiposom a Fun rádiom,“ povedal.

Je mafiánska podržtaška!

Následne celú pozornosť zamieril na Kollára. „Nikto z nás nebol podozrivý z obchodovania s drogami, z neetického správania sa k ženám. Nikto z nás nebol podržtaška mafii tak ako bol Boris Kollár,“ a nepoľavil.

Fico: Prečo na post predsedu parlamentu vybrali práve tohto netvora?

Nečudujem sa, že všetci sú ticho. Kde sú prezidentka, kde je predseda vlády a tretí sektor so svojou reakciou?“

Kollár kradne!

Tým však zďaleka neskončil. „Kollár nehanebne využíva štátne finančné prostriedky na vlastné obohatenie. Inštitúcie by sa mali na to pozrieť. Má budovu a prenajíma ju za dva milióny eur, ktoré má od štátu. Má firmu, ktorá prenajíma vlastnej strane luxusné autá za desaťtisíce eur.“

Fico: Boris pomáha. Áno, sám sebe a svojim najbližším ľuďom. Okráda tento štát o milióny eur.

Nikdy nemal ísť do politiky!

Fico tvrdil, že ak konečným užívateľom peňazí z reklamy od štátu je predseda parlamentu, tak by mal odstúpiť. Naopak, keď chcel byt predsedom parlamentu, mal sa odstrihnúť od spomínaných obchodných aktivít. „Vstup Kollára do politiky je omylom. Človek, ktorý mal takéto prepojenia sa nikdy nemal stat predsedom Národnej rady,“ pritvrdil.

Dole z hrušky!

Predseda strany Smer – SD vyzval prezidentku Čaputovú, aby sa k tejto kauze vyjadrila. „Vyzývam prezidentku, aby zaujala postoj k druhému najvyššiemu ústavnému činiteľovi. Rovnako vyzývam tretí sektor, hlavne Alianciu fair-play a Transparency international, aby konali,“ povedal. Zároveň vyjadril, že by Boris Kollár nemal zostať pri moci a štátnych zdrojoch. Tentokrát však nevyužil metaforu o koryte.

Fico: Kollár musí ísť dole z hrušky!

Zlatý klinec

„Na rozdiel od neho som nikdy nebol ani len podozrivý z ekonomickej trestnej činnosti,“ povedal poslanec Fico záverom svojho prejavu.

Vznik kauzy

Smer-SD aj mimoparlamentná strana Dobrá voľba v sobotu 8. augusta poukázali na zmluvu medzi štátom a firmou Kollára. Podľa Smeru-SD ide o zmluvu medzi spoločnosťou, ktorá je vlastníkom Fun rádia, jej jediným vlastníkom je Kollár, a spoločnosťou Tipos, ktorej 100-percentným vlastníkom je Ministerstvo financií SR, teda štát. „Zaujímavou nie je len suma 240-tisíc eur, ale aj to, že doteraz Fun rádio nikdy nedostalo peniaze od spoločnosti Tipos,“ tvrdí Smer-SD.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM