Monika Gécziová Rôzne Zo Slovenska

FOTO: Bardejov zachytený svetovo uznávaným fotografom: Tieto zábery vás dostanú

Bardejov ako jedno z najkrajších miest na Slovensku má svoje neopakovateľné čaro. To hľadáčikom svojho fotoaparátu zachytil aj špičkový fotograf Jano Štovka.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bardejov zachytený svetovo uznávaným fotografom: Tieto zábery vás dostanú
20
Galéria
Foto: Jano Štovka

Fotograf Jano Štovka pochádza z Prešova, jeho tvorbu však poznajú i ďaleko vo svete. Pýši sa nespočetným množstvom medzinárodných ocenení a svoj talent predviedol aj pri fotografovaní nášho mesta. To sa uskutočnilo v rámci projektu „Prešovský kraj – Kraj kultúrnych pamiatok“, na ktorom spolupracuje spolu s Krajskou organizáciou cestovného ruchu a Prešovským samosprávnym krajom.

„V tomto projekte fotím celý Prešovský kraj a vzniká tak jedna unikátna zbierka fotografií, kde je nafotené kultúrne a prírodné bohatstvo nachádzajúce sa na území nášho kraja,“ vysvetlil Štovka s tým, že fotky vznikali priebežne počas letných mesiacov v skorých ranných hodinách. „Mali sme to šťastie, že sme cestovali karavanom a mohli sme tak nocovať priamo na miestach, ktoré sme fotografovali,“ vysvetlil s tým, že tým pádom na fotkách neboli ľudia, autá a ďalšie elementy, ktoré by narúšali výsledok a ktoré by potom museli pracne odretušovávať.

Ako sám povedal, Bardejov bol fotografovaný už veľakrát, preto sa oni snažili zvoliť trošku iné pohľady na niektorých fotkách. „Ale ako sa vraví, teplú vodu sme určite nevymysleli,“ smeje sa a dodáva, že vďaka známym a kamarátom, ktorí sa venujú lietaniu, mohli nad Bardejovom tiež polietať a urobiť aj zábery zo vzduchu.

„Bardejov je veľmi fotogenické mesto. Právom je označovaný za klenot slovenských miest a patrí medzi najkrajšie, aké som mal možnosť navštíviť. Pači sa mi jeho atmosféra a hlavne jeho genius loci. Jeho námestie na vás dýcha históriou a máte pocit, že ste sa preniesli v čase,“ uzatvára fofotgraf.

Pozrite si Janove unikátne zábery Bardejova a okolia v priloženej fotogalérii!

Úchvatné zábery Bardejova očami špičkového fotografa
20
Galéria
Foto: Jano Štovka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM