Ostatné športy

FOTO: Cyklisti bystrickej Dukly zahviezdili v Kamerune. V TOP 10 obsadili až 3 miesta

Na osemetapovom podujatí vybojovali bystrickí cyklisti 75 bodov UCI, víťazstvo, pódiové umiestnenia v etapách a až 3 miesta v TOP 10 celkového poradia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Cyklisti bystrickej Dukly zahviezdili v Kamerune. V TOP 10 obsadili až 3 miesta
4
Galéria
Zdroj: Dukla Banská Bystrica

Bodku v podobe pódia Jakuba Varhaňovského v záverečnej etape a definitívnym druhým, tretím a siedmym miestom Martina Haringa, Martina Mahďara a Andiho Cullyho v celkovom poradí, si cyklisti Dukly Banská Bystrica prinášajú z pretekov Okolo Kamerunu (UCI 2.2) vyše tisícku pretekových kilometrov a porciu bodov UCI. Mimoriadne cenené sú práve body dvadsaťtrojkárov, ktoré v tejto sezóne vybojovali Slováci po prvýkrát. Celkovým víťazom podujatia je Rwanďan Bonaventure Uwizeyimana, ktorý si žltý dres strážil od piateho súťažného dňa.

Osemetapové preteky sa tento rok uskutočnili v netradičnom termíne, až na prelome mája a júna. Oproti marcovému termínu sa zmenila pôvodná zostava pretekárov, ciele získať UCI body však zostali rovnaké. Každý z pätice v zložení Martin Haring, Martin Mahďar, Andi Cully, Jakub Varhaňovský a Adrián Foltán svojou prácou prispel k celkovému úspechu našich jazdcov na tomto podujatí.

„Zisk 75 UCI bodov, druhé a tretie miesto poradia je veľmi fajn. Navyše všetci chalani dostali priestor sa ukázať,“ povedal po ukončení pretekov Martin Fraňo, športový riaditeľ. „Haring ukázal, že je najsilnejší vrchár, no blysol sa aj víťazstvom v etape. Ešte s tímom zamieri do Slovinska a na majstráky, potom sa bude viac venovať vyjazďovaniu miestenky na OH v MTB, kde je tiež slovenskou jednotkou. Tento rok sa pomaličky rozbieha aj Mahďar. Má bojovnosť, skúsenosti, lídrom bol i v Maroku, a tu ukázal pódium celkovo i v etape. Rovnako Cully bojoval, obsadil miesto v prvej desiatke a pódium v etape,“ pokračoval.

„Každý z chalanov mal svoj deň v úniku, vrátane Foltána i Varhaňovského a teda priestor sa ukázať. Najmä Jakub sa šanci chytá výborne. Veľmi trpel v najťažšej etape, no obrovskou bojovnosťou obsadil druhé miesto. Dokázal s pomocou chalanov vyhrať aj špurt pelotónu v záverečnej etape a skončiť druhý raz na pódiu,“ dodal Fraňo.

Už tento víkend sa Dukláci postavia na štart nového trojetapáku v rámci Slovenského pohára na ceste Trnava Tour a od 13.-17.6. bude časť z nich pokračovať na jednotkovom Okolo Slovinska.

V OBRAZOCH: Duklácki cyklisti majú za sebou úspešný výjazd
4
Galéria
Zdroj: Dukla Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM