Jaroslava Parašínová Regióny Rôzne

FOTO: Janka sa stará o nechty Brezňaniek: Na rukách vytvára hotové umelecké diela

Pekne upravené ruky, sú klenotom každej ženy. Rady si ich skrášlia zaujímavým dizajnom, svojich nechtov. V čom spočíva tajomstvo zdravých a pekných nechtov a čo momentálne letí?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Janka sa stará o nechty Brezňaniek: Na rukách vytvára hotové umelecké diela
23
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: brezno.dnes24.sk

Mladá nechtová dizajnérka Janka Kleinová (24) žije v Brezne, kde sa vo svojom voľnom čase venuje aj nechtovému dizajnu. Nechty skrášľuje technikou airbrush. Rada vám ich oživí a predĺži za pomoci tipov, či šablón.

Ako si sa dostala k nechtovému dizajnu?

Vždy, keď som si nalakovala nechty a lak mi na nich nevydržal dlho, bolo mi to ľúto. Hľadala som teda alternatívu. Najskôr som skúsila nechty akrylové, neskôr som začala čítať na internete o gélových. Postupne som si začala kupovať potrebné pomôcky a narazila som na techniku airbrush. Tá ma veľmi oslovila a tak ňou tvorím stále.

Priblíž nám prosím airbrush…

Dôležité, je poznamenať, že airbrush môžeme využívať v rôznych odvetviach, nie len pri nechtovom dizajne. Potrebné je vlastniť špeciálnu striekaciu pištoľ a kompresor. Ten zabezpečí tlak, ktorý si môžeme regulovať. Pištoľka má na vrchu „lievik“, do ktorého sa pridáva farba. Kompresor ju vlastne pod tlakom vystrieka podobne ako sprej na daný materiál. Svoje miesto má napríklad aj v cukrárstve či kozmetike. Okrem make-up artistov ho využívajú aj body-painteri a mnoho ďalších.

Aké nechty dámy preferujú?

Každá chce niečo iné. Niektorá okrúhle, iná zas hranaté, zdobené, či nejaké tradičnejšie. Je to individuálne. Stále obľúbená je aj vkusná francúzska manikúra.

Je mladšia zložka klientely o niečo viac odvážnejšia, čo sa týka tvaru nechtov?

Určite áno. No nielen ony rady experimentujú. Jedna moja známa má 50 rokov a čím farebnejšie jej nechty sú, o to väčšmi sa jej páčia.

Na akú najkurióznejšiu požiadavku klientky si spomínaš?

Jedna z mojich zákazníčok mala tak obhryzené malé nechtíky, že bolo takmer nemožné s nimi pracovať. S nechtami sme sa však popasovali a po zhruba štyroch hodinách už boli nové nechty na svete.

Chodia za tebou zákazníčky aj s fotkami nechtov, ktoré by chceli ?

Samozrejme. Ja ale kópie nerobím. Maximálne sa tým inšpirujem a vytvorím niečo svoje, originálne.

Stalo sa ti, že zákazníčka počas toho, ako si jej nechty robila, požiadavku zmenila?

Áno a nie raz. Mám za to, že keď ženy vidia toľké množstvo farieb, chceli by asi všetky z nich. Teda sa mi stáva, že keď už nanesiem na necht farbu, chcú vyskúšať ďalšiu a ďalšiu.

Sú v kurze aj odvážnejšie štýly úpravy nechtov?

Áno, sú to najmä štýly ako Stileto. Tie sú dlhé, často hutne prezdobené a špicaté. Veľmi populárne sú aj Edge, teda nechty v tvare striešky. Nezaostávajú ani Tunelové v tvare polotunela.

Čo ženám radíš robiť, či nerobiť v záujme, udržať nechty zdravé a krásne?

  • Najdôležitejšie, je nechty si neobhrýzať. To je jeden z najväčších problémov pri nejednej žene. Zdraviu nechtov to veľmi škodí, nedá sa s nimi poriadne pracovať. Tiež im to uškodí na estetike. Zničia si pri tom neraz aj kožtičku. Na také ruky sa nechty robia veľmi ťažko, takže určite radím nehrýzť si nechty.
  • Ďalšou dobrou radou je zatláčať si kožtičku. V drogériách môžu nájsť veľa nástrojov, ktoré niesu finančne tak nákladné. Ak dámy nevedia čo si zvoliť, vo väčšine drogérií im personál rád pomôže. Tiež si môžu pomôcť aj prostredníctvom internetu.
  • Výživa je tiež veľmi podstatná. Zaslúžia si napríklad vrstvu bezfarebného laku, ktorý ich spevní. Úplne najideálnejší je podľa mňa na výživu ricínový olej. Ten dámam môže vyživiť aj vlasy či mihalnice.
  • Nechtom dobre padne aj vyživujúca maska. Na trhu je ich veľa. Je nápomocná najmä v mrazoch, teda v zimnom období. Treba ju vtedy aplikovať na nechty častejšie.
  • Keď už sme spomenuli vlasy, je nutné podotknúť, že aj nechty si vyžadujú pravidelnú starostlivosť. Netreba teda zabúdať na strihanie či pilníkovanie.

Pozrite si v priloženej fotogalérii fotky krásnych, pestrofarebných nechtových dizajnov.

V OBRAZOCH: Nechtový dizajn v podaní mladej šikovnej Breznianky
23
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: brezno.dnes24.sk
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM