KAW Správy Regióny Zo Slovenska

FOTO: Nábrežie na petržalskej strane Dunaja sa zmení. Pribudne príjemná promenáda

Bratislavčania sa majú na čo tešiť. Momentálne rozryté okolie chodníkov na Tyršovom nábreží je predzvesťou budúcej promenády popri rieke.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nábrežie na petržalskej strane Dunaja sa zmení. Pribudne príjemná promenáda
6
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Pri prechádzke po Tyršovom nábreží v týchto dňoch určite neprehliadnete rozrýpané okolie chodníka a červeno-bielu pásku natiahnutú pozdĺž neho. Podarilo sa nám zistiť, čo sa na petržalskom brehu Dunaja deje.

Chodník opraví Aupark

Rekonštrukciu chodníka od Mosta SNP po Au café realizuje Aupark. „Investor ponúkol mestu, že vybuduje takúto promenádu popri Dunaji. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dlhodobo presadzuje, aby investori pri svojich projektoch prinášali prospech pre mesto a pre Bratislavčanov a spolupodieľali sa na rozvoji mesta,“ dozvedeli sme sa od hovorkyne magistrátu Bratislavy Zuzany Onufer.

Zdá sa, že v hlavnom meste pribudne ďalšia príjemná promenáda a v Petržalke sa už dlho nebudeme prechádzať po starom chodníku, ale po komplet vynovenej prechádzkovej tra­se.

Redakcii Bratislava24.sk to potvrdil aj Aupark. „Rekonštrukciu chodníka od Mosta SNP po Au café realizuje Aupark na základe dohody s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom. Hlavné mesto následne plánuje dokončenie promenády až po Starý most s cieľom spríjemniť Bratislavčanom prechádzky popri Dunaji,“ upresnila marketingová manažérka Auparku Petra Foltýnová.

Budúca promenáda
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM