Šport Futbal

FOTO: Národný futbalový štadión sa zazelenal. Kvalitný trávnik doviezli z Holandska

Výstavba nového futbalového štadióna pokročila. V ďalšej fáze pribudne zelený trávnik, ktorý zo zahraničia doviezlo až 28 kamiónov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Národný futbalový štadión sa zazelenal. Kvalitný trávnik doviezli z Holandska
14
Galéria
Zdroj: ŠK Slovan Bratislava

Bratislava bude mať čoskoro jeden z najmodernejších, a v niektorých ohľadoch dokonca úplne najmodernejší futbalový štadión v Európe.

Zelená je tráva…

Práce na stavbe Národného futbalového štadióna intenzívne pokračujú. V ďalšej fáze prichádza na rad kladenie trávnatého koberca na hraciu plochu. Ihrisko pokryje trávnik prvotriednej kvality, ktorý dorazil do Bratislavy v 28 kamiónoch až z Holandska. Ukladanie trávnika je aktuálne v plnom prúde. Kým ho uložia tak, ako si to vyžadujú normy, potrvá to dva dni.

Štadión má pred sebou ešte testy statiky a finálne dokončenie vnútorných priestorov. Je potrebné namontovať striedačky a svetelnú tabuľu. Ak ste išli okolo včera v noci, mohli ste si všimnúť skúšanie LED osvetlenia.

Nový štadión by mal skolaudovaný do konca roka, respektíve na začiatku roka 2019. Aj keď nie je vylúčené, že prvý zápas na ňom odohrajú ešte v tomto roku, pravidelne sa na ňom má hrávať od začiatku jarnej časti aktuálnej futbalovej sezóny.

Stavba Národného futbalového štadióna (NFŠ) sa začala 1. septembra 2016, stavia ho STRABAG Pozemné a inžinierske staviteľstvo, s. r. o., ktoré má podľa zmluvy s investorom výstavby – spoločnosťou NFŠ, a. s., postaviť štadión v priebehu 76 týždňov za 49,81 milióna eur bez DPH (59,77 milióna eur s DPH). Štát sa zaviazal dostavať a odkúpiť nekomerčnú časť štadióna. Štát poskytne NFŠ dotáciu vo výške 27,2 milióna eur, avšak táto bude odpočítaná od kúpnej ceny.

Ukladanie trávnika na Národný futbalový štadión
14
Galéria
Zdroj: ŠK Slovan Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM