Šport

FOTO: Olympiáda je plná emócií z oboch pólov

V poradí tridsiate prvé olympijské hry sa v brazílskom Riu naplno rozbehli. Športovci ponúkajú výkony za hranicou vlastných schopností.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Olympiáda je plná emócií z oboch pólov
Zdroj: TASR

Slzy radosti i sklamania, nadľudské výkony, historické zápisy, prekvapenia i veľké sklamania. To všetko patrí pod olympijské hry. Športový vrchol ostatných štyroch rokov je tradične plný emócií. „Ide o oslavu športu, ide o menenie snov na realitu, ktorá má vo finále medailový lesk,“ písal pred štartom Hier v Riu New York Times. My si tieto slová pripomíname vo fotogalérii.

Svetový rekord maďarskej plavkyne Katinky Hosszúovej v polohových pretekoch na 400 m bol jedným z highlightov úvodných hodín na olympijských hrách. Hosszúová ho prekonala o vyše dve sekundy a stala sa inšpiráciou pre ďalších športovcov. Určite aj kolegyne z plaveckého bazéna – austrálske kvarteto McKeonová, Brittany Elmslieová, Cate Campbellová a Bronte Campbellová, ktoré na rovnakej trati rovnako v polohovke získalo nielen zlato, ale ja zlepšilo doterajšie historické maximum.

PREČÍTAJTE SI: Dve desatiny bodu za medailou. Strelec Tužinský bol v Riu blízko úspechu

Pochvala od prezidenta Kisku

Na hádzanárskej palubovke to bolo v turnaji žien v úvode o obrovskom prekvapení, ktoré pripravili reprezentantky Angoly Rumunkám (23:19), tenisová dvojhra zasa pripravila skorý koniec pre Venus Williamsovú, ktorá nestačila na Belgičanku Flipkensovú. Tá po zápase neverila, že sa jej podarilo legendárnu Američanku zdolať. Na dvorcoch sa darilo aj Slovenke Anne Karolíne Schmiedlovej, ktorá porazila Talianku Robertu Vinciovú a to priamo pred očami prezidenta Slobvenska Andreja Kisku, ktorý aj mladej reprezentantke pogratuloval k postupu.

Hlava štátu pochválila aj pištoliara Juraja Tužinského. Ten skončil vo finále disciplíny vzduchová pištoľ na štvrtom mieste, od bronzu ho ale delili len dve desatiny! Prvá medaila pre krajinu spod Tatier sa teda v Riu zatiaľ nekoná.

Olympiáda sa rozbehla. Ukazuje nám emócie z oboch pólov
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM