Regióny Rôzne Zo Slovenska

FOTO: S horúčavami ľudia bojujú i pri Vinianskom jazere. Takto si užívajú letnú pohodu

Horúčavy stále neodchádzajú a ľudia pred nimi hľadajú únik aj pri Vinianskom jazere. To sme navštívili i my s našim objektívom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: S horúčavami ľudia bojujú i pri Vinianskom jazere. Takto si užívajú letnú pohodu
15
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Horúce letné dni si užívajú ľudia aj pri Vinianskom jazere. Robia tak nielen vo vode, ale aj na brehu či na vodných bicykloch. Bolo tomu tak aj cez našu návštevu počas uplynulého víkendu.

Letná pohoda

Aj počas aktuálnych horúčav hľadajú ľudia osvieženie i v okolí Vinianského jazera a v jeho vodách. Iní návštevníci tam zase chytajú bronz a užívajú si slnečné lúče.

V ranných hodinách tam zvykne bývať rekrantov ešte pomenej. Pokojné prostredie naokolo využívajú viacerí prví náštevníci na beh, korčuľovanie či prechádzky. Neskôr prichádza viac ľudí. Mnoho z nich využíva možnosť schladiť sa vo vode. Vodná hladina im ponúka veľký priestor na rekreačné plávanie. „Pri vode a pri lese je chladnejšie ako v meste,“ pochvaľovala si Michalovčanka Pe­tra.

„Napriek horúčave je tu lepšie ako v rozhorúčenom byte alebo na betónovom námestí. Nájdete si tu vždy príjemný chládok pod lesom a môžete sa okúpať. Je to príjemný relax. Toto jazero mám veľmi rád, pretože tu nie je kopa ľudí.“ zhodnotil Tomáš zo Sobraniec.

Na vodných bicykloch

Ľudia počas našej návštevy tejto lokality nielen leňošili a kúpali sa, ale si aj zašportovali na vodných bicykloch a po jazere si na nich napríklad urobili i okružnú jazdu. Pohoda vládla aj na brehu. Na dekách sa slnili skupinky ľudí a chytali bronz. „Opaľovanie striedam s plávaním a nevynechávam ani pitný režím v najbližšej reštaurácii. Pred slnkom sa chránim aj v tieni. Je to pod lesom, takže je tu iný vzduch ako v meste. Lepší.“ opísala Lenka z Humenného.

Pri Vinianskom jazere sa nenudili ani najmenší. V jazere si pod dohľadom rodičov vyskúšali svoje nafukovacie kolesá, vyšantili sa na detskom vláčiku, kolotoči a ochutnali aj cukrovú vatu. K dispozícii pod stromami mali tiež hojdačky.

Na brehoch nechýbali ani stany. „Niekedy prídeme len na víkend a inokedy aj na celé týždne. Pokiaľ sa nepokazí počasie. Je to tu celkom v pohode, pokiaľ máte okolo seba správnych ľudí,“ povedal pre náš portál Pavol z Humenného.

Pozrite si letnú atmosféru pri Vinianskom jazere v našej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

OBRAZOM: Pred teplom ľudia hľadajú únik aj na známom zemplínskom jazere
15
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM