Jaroslav Dodok Hokej

FOTO: Štvrťfinále na dosah. Porazili sme aj Švajčiarov!

Slovenskí reprezentanti dnes nastúpili na ľad v dôležitom zápase o postup do štvrťfinále. Hokejisti spod Tatier si zmerali sily s hráčmi Helvétskeho kríža. Nervydrásajúci boj v posledných minútach zápasu nám zabezpečil napokon tesnú výhru. Ruky môžem

Do brány sa nepostavil nik iný, ako hrdina posledných štyroch zápasov, Ján Laco. Zápas začal vo svižnom tempe z oboch strán. Strely Šatana ani Tatara sa neujali. Postupne aktivitu prevzali Švajčiari, keď sa slovenskí obrancovia začali dopúšťať chýb v obrane, z čoho pramenili nebezpečné strely Monneta a Brunnera

Po nápore Švajčiarov a vynikajúcich zákrokoch Laca preveril súperovho brankára Starosta. Oba tímy majú problém so založením útoku a tak na niekoľko minút sa hrá bez šancí. Slováci sa pomaly zobúdzajú, keď dvakrát po sebe sa dostali do prečíslenia, bohužiaľ, bez úspechu. 107 sekúnd pred koncom 1.tretiny využíva chybu švajčiarskych obrancov Tatar, 1:0 ! Po inkasovanom góle párkrát Švajčiari pohrozili, ale Laco si udržal čisté konto.

Hneď na začiatku druhej tretiny sa dopustil útočného faulu Brunner a tak nám ponúkol vyloženú šancu na zvýšenie skóre, ale nedokázali sme ju využiť. Po presilovke sa začal kolotoč striel. Berra vychytal Kopeckého, Vydareného i Bližňáka. Zapotil sa aj Laco, najmä pri tlačenici pred bránkou, keď našťastie puk zaľahol jeden zo slovenských obrancov. O chvíľu nato Lacovi zacinkalo v ušiach, keď Monnet trafil tyčku.

[size=14][color=#cc0000]­Laco sa zapotil[/color][/si­ze]

Tlak Švajčiarov narastal, ale Laco sa opäť predviedol pri vyložených šanciach Brunnera. Postupne sa prebrali aj Slováci, keď Bližňák z protiútoku netrafil do prázdnej brány. Laco má v lapačke magnet na puky, keď vychytal ďalšie obrovské šance, tentoraz v oslabení. Na konci druhej tretiny sme mali aj kus šťastia, keď sme prenechali iniciatívu súperovi.

Tlak Helvétov narastá a nebyť Laca v bráne, už by sme dávno prehrávali. Hrá sa zo strany na stranu a tak sa po dlhšom čase pripomenuli aj Slováci nepresnými strelami Bartoviča a Hudáčka.Švajčiari začali viac riskovať vďaka čomu sme sa dostali k prečísleniu, ale puk v bráne neskončil. Množstvo striel smerovalo do priestoru slovenskej brány v ktorej stojí bezchybný Laco.

[size=14][color=#cc0000]­Slovenská sieť sa rozvlnila, našťastie len z vonkajšej strany, keď z vyloženej šance nedal Ambuhl. [/color][/size]

Do prečíslenia sa dostal Tatar s Miklíkom, ale šťastie nás opustilo, gól nepadol ani teraz. Následne sa Švajčiari zaživa pochovali, keď Brunner fauloval dve minúty pred koncom zápasu! Helvéti tlačili aj vo vlastnom oslabení pár sekúnd pred koncom, ale Ján Laco si udržal čisté konto!

Slovensko vyhráva 1:0 a po 5 rokoch má možnosť si zahrať vo štvrťfinále. Zimné olympijské hry v Soči sú tým pádom na dosah! Najlepším slovenským hráčom sa stáva bez pochýb Ján Laco.

Autor: student24/Jakub Mitter Foto: tasr

svk-sws
9
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM