Monika Gécziová Regióny Zo Slovenska

FOTO: Tatry a región na nádherných záberoch svetovo uznávaného fotografa

Poprad, Tatry, Stará Ľubovňa, Kežmarok... nádherné mestá a miesta s neopakovateľnou atmosférou a čarom, ktoré hľadáčikom svojho fotoaparátu zachytil aj špičkový fotograf Jano Štovka.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tatry a región na nádherných záberoch svetovo uznávaného fotografa
65
Galéria
Foto: Jano Štovka

Fotograf Jano Štovka pochádza z Prešova, jeho tvorbu však poznajú i ďaleko vo svete. Pýši sa nespočetným množstvom medzinárodných ocenení a svoj talent predviedol aj pri fotografovaní nášho mesta a bližšieho či vzdialenejšieho okolia. To sa uskutočnilo v rámci projektu „Prešovský kraj – Kraj kultúrnych pamiatok“, na ktorom spolupracuje spolu s Krajskou organizáciou cestovného ruchu a Prešovským samosprávnym krajom.

„V tomto projekte fotím celý Prešovský kraj a vzniká tak jedna unikátna zbierka fotografií, kde je nafotené kultúrne a prírodné bohatstvo nachádzajúce sa na území nášho kraja,“ vysvetlil Štovka s tým, že fotky vznikali priebežne najmä počas letných mesiacov minulého roka v skorých ranných hodinách. „Mali sme to šťastie, že sme cestovali karavanom a mohli sme tak nocovať priamo na miestach, ktoré sme fotografovali,“ ozrejmil s tým, že tým pádom na fotkách neboli ľudia, autá a ďalšie elementy, ktoré by narúšali výsledok a ktoré by potom musel pracne odretušovávať.

Na fotkách nášho regiónu nájdeme okrem Popradu aj Kežmarok, Starú Ľubovňu či Spišskú Belú. Najviac fotiek však vzniklo v Tatrách, ku ktorým má, ako sám hovorí, ten najlepší vzťah. „Tatry sú pre mňa práčkou mojej mysle a každú voľnú chvíľu tu trávim v lete spolu so svojou manželkou Lenkou a synom Janíčkom na rôznych túrach. Tatry sú nedofotiteľné, tu je vždy čo fotiť,“ priznal fotograf a dodal, že v našom regióne sa mu fotilo ako na dovolenke, pretože každá návšteva tohto kúska východného Slovenska, hoci aj pracovná, je preňho dovolenkou.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM