Milan Hanzel Šport Hokej

Funkcionár Slovana to povedal JASNE: Ktovie, či sa začne hokejová liga...

Potrvá prestávka aj ďalšiu sezónu? Jedná sa o hokejovú slovenskú súťaž. Pripustil to Milan Vajda, marketingový riaditeľ Slovana Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Funkcionár Slovana to povedal JASNE: Ktovie, či sa začne hokejová liga...
Zdroj: TASR

Hokejový Slovan zrátal finančné straty spôsobené pandémiou koronavírusu, dostal sa až cez milión eur. Ťažké časy vyriešil utlmeným režimom, v klube budú od 1. júla dočasne pracovať iba traja ľudia, aby sa výdavky redukovali na minimum.

Nedokončený návrat

Po siedmich rokoch v nadnárodnej KHL si Bratislavčania pripomenuli športovú rivalitu s Košicami, Trenčínom, či Nitrou, no návštevnosť oproti uplynulým sezónam klesla. Vďaka Slovanu sa však zvýšila na ostatných zimných štadiónoch, hovoria o tom štatistické čísla. Marketingový riaditeľ klubu Milan Vajda v rozhovore pre TASR uviedol, že súčasná situácia nie je ružová a júl podľa neho ukáže, do akej miery sa zmení slovenská hokejová mapa.

Bude sa vôbec hrať?

Belasí ohlásili v klube núdzový režim. „Naše príjmy sú v tejto chvíli nula eur, preto musíme maximálne redukovať výdavky, aby sme mohli bezpečne preplávať do pokojnejších vôd. V tejto chvíli je žiaľ ohrozený aj začiatok nasledujúceho ročníka Tipsport Ligy a ktovie, či sa bude hrať už v októbri,“ priznal Vajda.

Viac ako milión

V Slovane si zrátali stratu, ktorá im vznikla kvôli predčasne zrušenej sezóne. „Sú to prostriedky, ktoré vypočítalo naše ekonomické oddelenie na základe požiadavky Pro-hokeja. Ten vyzval všetky kluby, aby sa pokúsili odhadnúť ušlé zisky s tým, že tento podklad bude slúžiť pri ďalších rokovaniach s relevantnými orgánmi hokejovej komunity. Či už na úrovni výkonného výboru SZĽH alebo tiež k spoločnému postupu zväzu a klubov smerom k vláde a gesčnému ministerstvu,“ povedal Vajda.

A čo ďalšie kluby?

Ku finančným stratám ostatných klubov sa pozastavil aj marketingový riaditeľ Slovana: „To presne neviem. Informáciou nateraz disponuje Pro-Hokej. Ale zachytil som, že Zvolen verejne informoval o strate okolo 300–350 tisíc len na vstupnom a Košice hovorili o pol milióne…“

Milan Vajda zo Slovana.
Milan Vajda zo Slovana. / Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM