Futbal

Futbalisti Považskej Bystrice majú jasno: Cieľom je postup!

Jarná časť sa cez víkend rozbehne aj v siedmej lige, kde momentálne futbalisti Považskej Bystrice pôsobia. Pozreli sme sa na ich zimnú prípravu, zistili sme aké nastali zmeny a tiež to, aké sú ambície mužstva.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Považskej Bystrice majú jasno: Cieľom je postup!
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok sme sa boli pozrieť na jeden z posledných tréningov futbalistov Považskej Bystrice pred jarnou časťou. Tento bol výnimočný, keďže bol vôbec prvým tohtoročným na prírodnej tráve, keďže doteraz sa muži pripravovali na novej umelej ploche.

Zimná príprava

Už tento prvý súboj bude dôležitý, keďže naznačí, aká bude celá jar. No zima bola v podaní futbalistov Považskej Bystrice výsledkovo úspešná, odohrali v nej až 19 prípravných zápasov. V 17 vyhrali a len dvakrát remizovali. Najlepším strelcom prípravy bol Jozef Zubek s 21 gólmi, Miroslav Almásy ich strelil 17 a dvojciferný počet gól strelil ešte aj Jozef Mikula (11). Strelecky sa presadilo v zime až 13 hráčov, čo je tiež dobrý signál pred jarnou časťou.

Zmeny v mužstve

V zime sa udiali aj zásadné zmeny v kádri a realizačnom tíme. Hrajúceho trénera Patrik Ivanoviča vystriedal Marián Lovíšek, ktorý má skúsenosti aj z českého futbalu, keď trénoval Frýdek-Místek. Pomáhať mu bude vedúci mužstva Marián Grman, ktorý tiež prišiel k tímu v zime. A zmeny sa udiali aj v kádri, ktorý je oproti jeseni výrazne posilnený, k čomu dopomohlo aj to, že Peter Masaryk, Juraj Raninec a Patrik Orávik opäť začali trénovať sa vrátili sa do mužstva.

Príchody: Marek Sloboda, Lukáš Bielik (obaja Brvnište) Matej Bušík (Tŕstie), Jaroslav Hrnčík (Beluša), Jozef Cesnárik (Udiča), Radoslav Kuciak (Štiavnik)

Odchody: Marek Kubačka (Papradno – hosťovanie)

Cieľom je postup

Momentálne je Považská Bystrica tretia a na prvý Podmanín stráca deväť bodov, čo sa bude ťažko doháňať. Postupuje síce iba víťaz, ale tiež môže nastať nejaká neočakávaná situácia, pri ktorej by postupovalo viac mužstiev, čo sa v nedávnej minulosti stalo niekoľkokrát. „Cieľom je jednoznačne postup, hoci náskok Podmanína je veľký. No postupovať môže aj viac mužstiev, takže by sa to mohlo podariť,“ povedal nám nový tréner MŠK Považská Bystrica Marián Lovíšek.

Káder Považskej Bystrice pre jarnú časť 2015/16

Brankári: Denis Patrnčiak, Daniel Štefánik

Obrancovia: Marek Sloboda, Radoslav Kuciak, Marián Vala, Róbert Valient, Matej Búšik, Pavol Ligas, Pavol Rosina, Patrik Orávik

Stredopoliari: Lukáš Bielik, Juraj Raninec, Andrej Martinka, Peter Masaryk, Anton Červenec, Pavol Čupka, Marián Gajdošík, Patrik Ivanovič, Jaroslav Hrnčík

Útočníci: Jakub Valient, Jozef Zubek, Jozef Cesnárik, Miroslav Almásy, Jozef Mikula

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania na prvoligových trávnikoch: Ako sa im darilo cez víkend?

Nový umelý trávnik: Na koľko vyšli mesto ďalšie investície?

Foto: ilustračné

Tréning futbalistov MŠK Považská Bystrica
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM