han Šport Futbal

Futbaloví fanúšikovia sa dali dokopy a vláde odkazujú: Ste HROBÁRI nášho športu! FOTO

Rozbehli to fanúšikovia futbalového Slovana Bratislava. Podporili ich aj ultras ďalších klubov Fortuna ligy a po štadiónoch vyvesili transparenty.

Ilustračný obrázok k článku Futbaloví fanúšikovia sa dali dokopy a vláde odkazujú: Ste HROBÁRI nášho športu! FOTO
10
Galéria

Dôvodom sú nové opatrenia súvisiace s ďalšou fázou koronavírusu, ktoré začnú platiť od 1. septembra a budú trvať minimálne do 1. októbra. Minister zdravotníctva Marek Krajčí oznámil, že sa hromadné športové podujatia nebudú konať s účasťou tisíc a viac divákov. Interiérové hromadné podujatia nad 500 ľudí budú tiež zakázané, ostatné s prekrytím dýchacích ciest.

Tvrdá rana

Okamžite po zverejnení opatrení sa k tomu vyjadril Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) a tiež aj Únia ligových klubov (ÚLK) ako riadiaci orgán futbalovej Fortuna ligy. Ich názor je jasný: Ja to tvrdá rana pre slovenský šport. Rovnaký názor, za to však tvrdšie prezentovaný, má aj „tvrdé“ jadro futbalových fanúšikov Slovana Bratislava. Ultras belasých to poňalo priamočiaro.

Dali najavo, čo si myslia

Nový pandemický plán sa im vôbec nepozdáva. „Futbalové zápasy sa budú hrať prakticky bez fanúšikov ako aj všetky ostatné športové podujatia na Slovensku. Toto rozhodnutie berieme ako ďalšiu ranu pre už tak zdevastovaný a krvácajúci slovenský šport, ktorý toto už nemusí vôbec prežiť! Považujeme to za populistické rozhodnutie zámerne namierené proti športu na Slovensku v čase, keď ľudia bez obmedzení chodia na kúpaliská, do nákupných centier, barov či na diskotéky,“ uviedli Ultras Slovana na svojom Instagrame.

„Nenechajme to bez povšimnutia. V tomto prípade musíme už všetci spojiť sily bez rozdielu klubovej či športovej príslušnosti a vytvoriť verejný tlak na zmenu tohto nezmyselného rozhodnutia. Musíme konať hneď, lebo potom už bude neskoro. Radi by sme vyzvali všetky funkluby, zoskupenia fanúšikov, ale aj Ultras naprieč krajinou bez rozdielu ligy či športu a od tohto víkendu vyvesili na svojom zápase, vo svojom sektore či na obľúbenom mieste transparent s nápisom: HROBÁRI ŠPORTU NA SLOVENSKU,“ dodávajú Slovanisti.

Podporili ich

Vyzerá to tak, že výzva Bratislavčanov naplno zabrala, pretože drvivá väčšina fanúšikov všetkých klubov Fortuna ligy takýto transparent aj skutočne prichystali a zavesili na tribúne. A nielen to! Pridali sa aj iné kluby, či fanúšikovia z iných odvetví.

View this post on Instagram

VÝZVA VŠETKÝM FANÚŠIKOM, KTORÝM NIE JE SLOVENSKÝ ŠPORT ĽAHOSTAJNÝ! Určite ste si už všetci všimli informáciu, že od 1. septembra bude môcť byť na štadióne opäť len 1000 ľudí. V preklade to znamená, že nie len futbalové zápasy sa budú hrať prakticky bez fanúšikov ako aj všetky ostatné športové podujatia na Slovensku. Toto rozhodnutie berieme MY ULTRAS SLOVAN ako ďalšiu ranu pre už tak zdevastovaný a krvácajúci SLOVENSKÝ ŠPORT, ktorý toto už nemusí vôbec prežiť! Považujeme to za populistické rozhodnutie zámerne namierené proti športu na Slovensku v čase, keď ľudia bez obmedzení chodia na kúpaliská, do nákupných centier, barov či na diskotéky. Nenechajme to len tak bez povšimnutia. V tomto prípade musíme už všetci spojiť sily bez rozdielu klubovej či športovej príslušnosti a vytvoriť verejný tlak na zmenu tohto nezmyselného rozhodnutia. Musíme konať hneď, lebo potom už bude neskoro, keď slovenský šport definitívne vykrváca... Po dohode s TT, MT, KE, NR, DS, ZA, BB či PU by sme radi vyzvali touto cestou komplet všetky ULTRAS BANDY, FANKLUBY, ale aj iné fanúšikovské zoskupenia naprieč celým SLOVENSKOM bez rozdielu ligy či športu a už od tohto víkendu vyvesili na svojom zápase, vo svojom sektore či na obľúbenom mieste transparent s nápisom: HROBÁRI ŠPORTU NA SLOVENSKU. Fotografiu vašej bandy či vás s transparentom zdieľajte na vašich ULTRAS stránkach pod označením: #HrobáriŠportuNaSlovensku Veríme, že kompetentné osoby sa zobudia a začnú už konečne pre ŠPORT NA SLOVENSKU niečo robiť a ak ho budú ďalej pochovávať a ignorovať, tak my FANÚŠIKOVIA ŠPORTU NA SLOVENSKU budeme postupovať ďalšími krokmi... USP & ULTRAS SLOVAN

A post shared by ultrasslovan_official (@ultrasslovan_official) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM