han Šport Hokej

Tvrdý ODKAZ z hokejového zväzu: Prísne opatrenia OHROZUJÚ fungovanie športu!

A je to tu! Na nové opatrenia ohľadom druhej vlny pandémie koronavírusu, ktorá vydalo konzílium epidemiológov na Úrade vlády SR, už ostro reaguje SZĽH.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdý ODKAZ z hokejového zväzu: Prísne opatrenia OHROZUJÚ fungovanie športu!
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Výsledkom konečnej verzie nových opatrení je aj toto: Konzílium neodporúča na Slovensku organizovanie hromadných podujatí ani cestovanie do zahraničia. Marek Krajčí avizoval od septembra do októbra zákaz podujatí nad 1000 ľudí vrátane športových. Zákaz má platiť aj pre interiérové hromadné podujatia nad 500 ľudí.

Čo bude so športom?

Práve podujatia s vyšším počtom návštevníkov budú mať zrejme až katastrofický dopad na niektoré kluby. Ako prví zareagovali na Slovenskom zväze ľadového hokeja (SZĽH).

Vyjadrenie vám prinášame v plnom znení: „Slovenský zväz ľadového hokeja prijal opatrenia konzília odborníkov so znepokojením. Výkonný výbor SZĽH schválil nariadenie Zdravotnej komisie SZĽH, aby kluby testovali na koronavírus svojich hráčov a členov realizačných tímov. Zväz pokryje testovanie ľudí zabezpečujúcich priebeh zápasu a testovanie mládežníckych reprezentácií. Hokejové kluby prijímajú hygienické opatrenia na svojich štadiónoch. Robia všetko preto, aby sa sezóna mohla začať napriek tomu, že po prvej ‚korona vlne‘ zostali bez pomoci štátu. Mrzí nás, že konzílium odborníkov neprihliadalo na opatrenia, ktoré sme zabezpečili, o ktorých sme ich informovali, ani na kapacitu jednotlivých štadiónov. Veríme, že konzílium odborníkov toto opatrenie ešte prehodnotí. Spoločne s extraligovými a prvoligovými klubmi na nich budeme apelovať. Takéto kroky by totiž mohli ohroziť fungovanie profesionálneho hokeja a športu na Slovensku.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM