han Technológie

Google ODSTRIHOL ruské štátne médiá od peňazí z reklám! Pridal sa aj FACEBOOK

Internetový vyhľadávač Google od soboty (26. 2.) bráni ruským štátnym médiám zarábať peniaze na jeho platformách. Ide o reakciu na inváziu ruskej armády na Ukrajinu.

Ilustračný obrázok k článku Google ODSTRIHOL ruské štátne médiá od peňazí z reklám! Pridal sa aj FACEBOOK
Zdroj: unsplash.com

K podobným opatreniam pristúpili aj spoločnosť YouTube a sociálna sieť Facebook (FB).

Týka sa to aj ruskej spravodajskej televízie Russia Today (RT), ktorá tak už nebude dostávať peniaze za reklamy na svojich webových stránkach, v aplikáciách a videách na YouTube.

Okrem toho Google zakázal sťahovanie mobilnej aplikácie ruského štátneho média RT na ukrajinskom území na žiadosť vlády v Kyjeve, uviedla to v nedeľu RT.

Po štvrtkovej (24. 2.) invázii ruskej armády na Ukrajinu uvalili štáty na celom svete rozsiahle sankcie proti ruským podnikom, bankám a úradníkom.

Sledujú vývoj

"Naše tímy ako vždy naďalej pozorne sledujú nový vývoj vrátane vyhodnocovania toho, čo môžu znamenať akékoľvek nové sankcie a kontroly exportu pre YouTube,“ uviedol hovorca platformy. Okrem obmedzenia príjmov z reklamy YouTube dodal, že obmedzí videá z RT a mnohých ďalších kanálov.

Začiatkom februára Nemecko zakázalo RT, čo prinútilo Rusko zatvoriť moskovskú pobočku nemeckého média Deutsche Welle.

Úrady na Západe pravidelne obviňujú televíziu RT, ktorá vznikla v roku 2005, že prispievania k dezinformáciám.

YouTube poznamenal, že za uplynulých pár dní odstránil stovky kanálov pre „koordinované klamlivé praktiky“, čo je výraz, ktorý spoločnosť používa na dezinformácie.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM