Rastislav Búgel Zo Slovenska

HAJLOVAL?! V Televíznych novinách ukázali KONTROVERZNÝ záber: Preskúma ho POLÍCIA

Slovensko žilo najväčším protestom farmárov v histórii. Dianie mapovali aj televízie. Jedna z nich však odvysielala poriadne kontroverzný záber.

Ilustračný obrázok k článku HAJLOVAL?! V Televíznych novinách ukázali KONTROVERZNÝ záber: Preskúma ho POLÍCIA
Zdroj: Reprofoto TV Markíza

Vo štvrtok (22. februára) vyrazilo na slovenské cesty 2 200 traktorov. Situáciu zaznamenávali aj tlačové agentúry, spravodajské weby a televízie.

Kontroverzný záber

V reportáži televízie Markíza, ktorá otvárala hlavné spravodajstvo, sa ocitol aj kontroverzný záber. Informoval o tom server mediaklik.sk.

Záber zachytával muža, ktorý smerom ku kolóne traktorov opakovane vztýčil pravú ruku.

„Pri tomto geste sa pravá ruka zdvíha na úroveň očí a zotrváva v tejto pozícii dlhý čas, tým pádom sa neguje možná polemika o bežnom pozdrave a jasne evokuje nacistický pozdrav,“ píše portál, ktorý dodáva, že keďže išlo o ilustračný záber, nebolo počuť možný nacistický pozdrav, ktorý „hajlovanie“ zväčša sprevádza: „Avšak niekoľkokrát zdvihnutá pravá ruka jasne naznačuje nezákonné konanie.“

Riešiť to bude polícia

Televízia markíza portálu zaslala oficiálne stanovisko.

„Redakcia spravodajstva počas celého dňa detailne pokrývala dianie na protestoch veľkofarmárov. Dôrazne odmietame akékoľvek šírenie nenávisti a prejavy extrémizmu. V uvedenom prípade sme nasnímaný materiál nevyhodnotili ako problematický, posunuli sme ho však na preskúmanie aj polícii, nakoľko odmietame spájanie redakcie s takýmto konaním,“ uviedla vedúca PR oddelenia televízie Markíza Andrea Macáková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TV Markíza
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM