Aktualizované Zo Slovenska

Heger a Čaputová na omši za OBETE tragédií: Spoločnosť je plná HNEVU, povedal premiér

Svätá omša za obete tragédie, ktoré sa stali v Bratislave, sa uskutočnila v Katedrále sv. Martina v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Heger a Čaputová na omši za OBETE tragédií: Spoločnosť je plná HNEVU, povedal premiér
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Eduard Heger (OĽANO) sa vo štvrtok večer zúčastnili na svätej omši za obete októbrovej tragédie na Zámockej ulici v Bratislave a za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi.

Bohoslužba sa konala v Katedrále sv. Martina v Bratislave aj za obete autonehody na Zochovej ulici. Premiér Heger vyhlásil, že každý občan na Slovensku sa musí cítiť bezpečne a vláda k tomu podniká kroky. Podľa premiéra je dnešná spoločnosť plná hnevu. Ocenil, že úmysel omše je za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi.

Rešpektujme sa, vyzval Heger

„Dnes vnímam, že hnevu a nenávisti je v našej spoločnosti veľmi veľa, a to nemôžeme tolerovať. Aj preto bolo hlavným úmyslom dnešnej omše modlitba za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi,“ uviedol po omši na sociálnej sieti premiér. Pomodlil sa aj za mladé životy, ktoré zbytočne vyhasli pri dopravnej nehode na Zochovej ulici.

Vyzval tiež ľudí na vzájomný rešpekt. „Porozumenie, vzájomný rešpekt, láska k blížnemu, to sú hodnoty, ktoré potrebujeme k sebe prechovávať, tie prinášajú rozmach a prospech pre nás všetkých. Preukazujme si porozumenie, úctu. (…) Verím, že máme spoločný cieľ. Demokratickú krajinu, v ktorej sa každý cíti slobodne a bezpečne,“ dodal Heger.

Na omši sa zúčastnil aj bratislavský primátor Matúš Vallo či niektorí ministri.

Ako informovala Tlačová kancelária konferencie biskupov Slovenska, svätú omšu celebroval bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský.

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo 12. októbra pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

Prečítajte si aj:

Prezidentka a premiér sa zúčastnili na omši za obete tragédie na Zámockej ulici
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM