MI Politika

Hegerova vláda získala dôveru parlamentu! Čo odkázal premiér opozícii?

Koaliční poslanci podržali svoju staronovú vládu pod vedením Eduarda Hegera. Dôveru jeho kabinetu vyslovilo 89 poslancov, čo je pohodlná väčšina.

Ilustračný obrázok k článku Hegerova vláda získala dôveru parlamentu! Čo odkázal premiér opozícii?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Nie je to síce žiadne prekvapenie, ale aj tak je to pre členov koalície veľké vydýchnutie. Nová vláda Eduarda Hegera si splnila svoju prvú ústavnú úlohu a presvedčila poslancov, aby jej vyslovili dôveru. Premiér sa pred záverečným hlasovaním obrátil aj na opozíciu a poslal jej veľavravný odkaz.

Silný mandát

Vládna koalícia dostala vo voľbách silný mandát od voličov a teraz získala aj silnú podporu od poslancov. S takouto parlamentnou väčšinou by sa jej malo pohodlne vládnuť.

Hegerovu vládu podporilo 89 koaličných poslancov a 55 zákonodarcov bolo proti. Nezdržal sa nikto.

Tesne pred hlasovaním sa k rečníckemu pultu postavil Eduard Heger. Zdôraznil, jeho vládu čaká veľa výziev nielen z dôvodu koronakrízy. Podotkol, že jeho vláda prevzala krajinu v zanedbanom stave a poslal jeden odkaz aj opozícii.

Je prirodzené, že opozícia nepodporí programové vyhlásenie vlády. Úplne to rešpektujem a dovolím si popriať opozícii, aby bola korektná a pravdivá. Takýto štýl politiky Slovensko potrebuje a je v prospech všetkých občanov, vyhlásil v pléne NR SR Eduard Heger.

Napriek tomu by premiér bol rád, keby návrhy jeho vlády našli podporu aj v radoch opozície, ak sa s nimi dokáže stotožniť. Koaličným poslancom odkázal, že sú jeden tím a musia využiť svoju príležitosť vládnuť v prospech občanov a krajiny.

Dôležité politické udalosti

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM