Rastislav Búgel Kultúra

Herec Martin Dejdar smúti: ZOMREL jeho otec, zahral si aj v komédii Slnko, seno, erotika

Známy český herec prežíva ťažké časy. Zomrel jeho milovaný otec. Slováci ho poznajú aj z obľúbenej komédie Slnko, seno, erotika.

Ilustračný obrázok k článku Herec Martin Dejdar smúti: ZOMREL jeho otec, zahral si aj v komédii Slnko, seno, erotika
Zdroj: Instagram.com/martin.dejdar

Vo veku 85 rokov zomrel otec známeho českého herca Martina Dejdara, Vlastimil Dejdar.

Zanechal po sebe manželku Vladimíru (82), syna Martina (58) a dcéru Vendulu (60). Vlastimil Dejdar bol český námorník, diplomat a príležitostný he­rec.

Dojímavé slová zdrveného syna

„Presidento-táto! Bola to ale jazda tých 85 rokov. Nezastavil si sa skoro ani na chvíľu. A som šťastný, že kus tej jazdy sme išli spolu,“ napísal na sociálnej sieti Martin Dejdar.

„Užil si si skvelý život, a to nás napĺňa radosťou v týchto smutných dňoch. Tvoj bezbrehý optimizmus ti priniesol pokojný koniec. Zaplať pán Boh. A verím, že už teraz mu hovoríš, čo všetko by sa dalo hore vylepšiť. Pripíjam si na tvoj naplnený život. Tvoj nedokonalý syn Martin,“ znie emotívny odkaz známeho českého herca svojmu otcovi.

Hercom sa stal náhodou

Martin Dejdar svoj príspevok doplnil o záber z filmu Slnko, seno, erotika. Práve v ňom si Vlastimil Dejdar zahral úlohu vedúceho talianskeho družstva Zolliho, ktorý v komédii prišiel zachrániť JZD Hoštice.

Ako pred rokmi prezradil pre server filmovamista.cz, úlohu dostal náhodou.

„Celé to vzniklo tak, že tú úlohu mal hrať skutočný Talian, ale ten sa na nich nakoniec pár dní pred natáčaním vykašľal, takže sa narýchlo hľadal niekto ďalší. Lábus s Kaiserom a Martinom prišli za režisérom Troškom so slovami "Máme predsedu“. „Tak dobre!“ znela odpoveď režiséra, bez toho, aby pátral, o koho ide. Ja som sa teda stal hercom, bez toho, aby som o tom vedel," spomínal Vlastimil Dejdar.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM