Eliška Šándorová Ona

Historická Miss Universe: Transgenderové i plnoštíhle modelky! Ako dopadla Slovenka Kinga?

Na tohtoročnej svetovej súťaži Miss Universe bojovali víťazky z osemdesiatich štyroch krajín, pričom prvýkrát sa tu ukázala aj súťažiaca z Pakistanu.

Ilustračný obrázok k článku Historická Miss Universe: Transgenderové i plnoštíhle modelky! Ako dopadla Slovenka Kinga?
Zdroj: Facebook.com/Kinga Puhova

Uplynulý víkend sa na jednom pódiu stretli krásky z celého sveta. V latinskej Amerike v štáte Salvádor sa uskutočnil 72. ročník súťaže Miss Universe, na ktorom sa predstavilo 84 krásnych žien, ktoré reprezentovali svoju krajinu.

Za Slovensko to bola Kinga Puhová. Tá sa stala tento rok držiteľkou titulu Miss Universe Slovensko. Víťazkou sa stala Sheynnis Palacios (23) z Nikaraguy. Na druhom mieste skončila zástupkyňa Thajska Anntonia Porsild a tretiu priečku obsadila Austrálčanka Moraya Wilson.

Aj „muži“

Miss Universe sa poriadne zmenila a upustila aj od svojich roky zaužívaných parametrov. V minulosti boli modelky prísne kontrolované, dámy nemohli mať za sebou dokonca ani žiadne plastické vylepšenia. Porota dbala na ženskú prirodzenosť. Avšak hranice sa už posunuli a s nimi aj kritériá.

Na móle sa ukázali vylepšené krásky, plus size modelky a dokonca aj transgenderové súťažiace.

Napríklad Miss Holandsko 2023 Rikkie Kolle sa narodila ako muž. Nič jej nebránilo vyhrať so svojej domovine prestížny titul a prejsť sa po móle aj na svetovej súťaži. Rovnako tak aj 23-ročná Miss Portugalsko Marina Machete.

V súťaži sa mohli po prvý raz od zmien pravidiel v roku 2022 predviesť aj vydaté a rozvedené ženy či matky. V tomto ročníku to boli dve súťažiace, ktoré už sú matkami – Miss Kolumbia Camila Avella a Miss Guatemala Michelle Cohn.

Ako dopadla Kinga?

A ako dopadla zástupkyňa slovenskej krásy? Reprezentantka Kinga Puhová sa síce do top 20 neprebojovala, na pódiu finále aj počas čiastkových súťaží predviedla krásne modely a ukázala sa v niekoľkých outfitoch od slovenských dizajnérov. Dominoval najmä národný kostým, ktorý si dokonca navrhla sama.

Na svetovej Miss Universe síce titul nezískala, no už samotná účasť je veľká skúsenosť a svoje kroky na móle si užila o to viac, že dievčatách naživo zaspieval a zahral známy lámač sŕdc.

„Kráčať po móle počas toho ako spieva John Legend je skutočný sen a jeden z najkrajších momentov môjho života. Ďakujem Miss Universe a Salvádoru za tieto 2 týždne,“ napísala krátko po finále na svojom Instagrame.

Kinga Puhová
17
Galéria
Zdroj: Facebook.com/Kinga Puhova
Zdroj: Facebook.com/Kinga Puhova

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM