Rôzne

Hľadaného Slováka našli u našich susedov: NEUVERITEĽNÉ! Na úteku bol dlhých 11 rokov

Hľadaného Slováka zatkli po 11 rokoch na úteku na východe rakúskej spolkovej krajiny Štajersko. Ide o najhľadanejšieho zločinca krajiny, ktorému sa pripisujú aj kontakty s mafiou.

Ilustračný obrázok k článku Hľadaného Slováka našli u našich susedov: NEUVERITEĽNÉ! Na úteku bol dlhých 11 rokov
Zdroj: www.krone.at

Informuje v stredu TASR podľa správy agentúry APA.

Zadržaného muža, ktorého totožnosť rakúske úrady nezverejnili, odsúdili ešte pred 11 rokmi na dovedna 12 rokov za mrežami; na výkon trestu však nikdy nenastúpil a odvtedy bol na úteku, uviedol rakúsky spolkový policajný úrad podľa denníka Kronen Zeitung.

Pošlú ho domov

Zadržaný má byť teraz vydaný naspäť do vlasti. Štyridsaťpäťročný muž bol podľa vyjadrení slovenskej polície na sociálnej sieti Facebook v roku 2012 odsúdený na 12 rokov za mrežami za závažný prípad vydierania.

Predtým mal pôsobiť v organizovanej skupine, v rámci ktorej sa podieľal na násilných kriminálnych aktivitách predovšetkým v regióne okolo Nitry. V decembri 2021 bol na neho vydaný medzinárodný zatykač.

V mladosti bol podozrivý jedným z najväčších boxerských talentov svojej vlasti a viackrát vyhral aj v národných i medzinárodných súťažiach, píše APA. Dostal sa však do prostredia podsvetia a radikálnych pravicových kruhov, kde sa stal notoricky známym ako bitkár.

Počas svojho dlhoročného úteku naprieč Európou postupoval podľa polície veľmi rafinovane; viackrát si zmenil mená a falšoval doklady. V súčasnosti sa nachádza vo vydávacej väzbe, uzatvára APA.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM