Politika

Hlas-SD stále vedie! Keby boli voľby vo februári, v parlamente by získal 44 kresiel

V prieskume preferencií volebných strán nasleduje SaS a za ňou strana OĽaNO.

Ilustračný obrázok k článku Hlas-SD stále vedie! Keby boli voľby vo februári, v parlamente by získal 44 kresiel
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Voľby do Národnej rady (NR) SR by vo februári vyhrala strana Hlas – sociálna demokracia so ziskom 23 percent hlasov. V prieskume preferencií volebných strán nasleduje SaS, ktorá by získala 12,9 percenta, a OĽaNO so ziskom 10,4 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza.

Ďalším v poradí podľa preferencií by bol Smer-SD so ziskom 9,2 percenta. Nasleduje Progresívne Slovensko so ziskom 6,7 percenta, ĽSNS so 6,6 percenta. Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie Sme rodina so ziskom 5,2 percenta hlasov a Za ľudí s rovnakým výsledkom.

Nedostali by sa

Potrebných päť percent na postup do parlamentu by nezískalo KDH (4,9 percenta). Nasledujú mimoparlamentné strany SMK (3,5 percenta), SNS (2,8 percenta), Vlasť (2,8 percenta), Most-Híd (2,1 percenta), Dobrá voľba so ziskom 1,9 percenta a MKS s 1,3 percenta.

Strana Hlas-SD by získala v parlamente 44 kresiel, SaS 24, OĽANO 20, Smer-SD 17. Progresívne Slovensko by malo 13 poslaneckých mandátov, ĽSNS by malo 12, Sme rodina a Za ľudí zhodne po 10 kresiel.

Prieskum agentúra vykonala na vzorke 1 018 respondentov v období od 17. do 24. februára.

Prieskum agentúry Focus pre TV Markíza

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM