Správy

Hlavný hygienik Ján Mikas je v karanténe! Stretol sa s človekom pozitívnym na Covid-19

Okrem ministra zdravotníctva je v karanténe aj hlavný hygienik. Obaja boli v kontakte s človekom pozitívne testovaným na Covid-19.

Ilustračný obrázok k článku Hlavný hygienik Ján Mikas je v karanténe! Stretol sa s človekom pozitívnym na Covid-19
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Hlavný hygienik Slovenskej republiky Ján Mikas sa z preventívnych dôvodov nachádza v samoizolácii. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR).

„V priebehu budúceho týždňa bude testovaný na ochorenie Covid-19, pretože sa stretol s osobou, u ktorej bol potvrdený pozitívny výsledok laboratórneho vyšetrovania na ochorenie Covid-19,“ informuje ÚVZ SR.

V karanténe je aj minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý bol tiež v kontakte s človekom pozitívne testovaným na Covid-19. Má ísť o zamestnanca z Ministerstva zdravotníctva SR, člena konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov.

„Vo štvrtok sme s ním strávili niekoľko hodín na konzíliu. Všetci sme mali počas celého pracovného stretnutia rúška a pravidelne sme vetrali. Vzhľadom na túto situáciu zostávam ja aj ostatní členovia konzília v preventívnej izolácii,“ uviedol minister zdravotníctva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM