Lucia Lauková Šport Hokej

Hokejisti po prehre idú ďalej: S výkonom proti favorizovaným súperom sú spokojní

Úvodné zápasy šampionátu začali Slováci s ťažkými súpermi. S trojbodovým ziskom po dvoch zápasoch sú naši reprezentanti spokojní.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti po prehre idú ďalej: S výkonom proti favorizovaným súperom sú spokojní
53
Galéria
Zdroj: TASR

Po dvojzápase s favorizovanými tímami USA a Fínska hovoria slovenskí hokejisti o spokojnosti. Dôvodom je najmä trojbodový zisk z úvodného duelu, ale aj výkon pri prehre 2:4 s Fínskom. „Tri body sú dobré, predsa len to boli veľmi ťažkí súperi,“ poznamenal obranca Erik Černák.

Slováci odštartovali turnaj dvomi náročnými stretnutiami za dva dni. V piatok večer si najskôr poradili s USA 4:1, v sobotu podľahli Fínom 2:4. Oba zápasy mali zo slovenského pohľadu spoločných menovateľov, ktorými boli kvalitný výkon či divácka podpora. „Áno, sme spokojní, predsa len USA a Fínsko boli dvaja naozaj ťažkí súperi. Podali sme proti nim dva dobré výkony. V jednom stretnutí to vyšlo, v druhom nie. Ideme ďalej,“ skonštatoval obranca Erik Černák.

Hráči si po zápase s Fínskom uvedomovali, že neboli ďaleko od ďalších bodov. V zápase viedli 1:0 a v záverečných sekundách druhého dejstva dokázali vyrovnať na 2:2. Výkonom nesklamali, no body do tabuľky z toho neboli. Podľa obrancu Martina Fehérváryho je polovica zo šiestich možných bodov dobrá. „Pred týmto dvojzápasom by sme to brali. Je to výrazne lepšie ako nula. Aj v druhom zápase sme však podali veľmi dobrý výkon, preto je škoda, že sme zaň nezískali nejaké body,“ uviedol. Slovensko odohrá najbližší duel v pondelok od 20.15 h proti ďalšiemu tímu z kategórie najsilnejších – Kanade.

Foto: ilustračné

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Slovensko – Fínsko 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
53
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM