Jakub Forgács Hokej

Hokejová horúčka vrcholí, skanduje sa už i na námestí: Zavítali sme do bystrickej fan zóny VIDEO

Finálové boje bystrických a košických hokejistov sa blížia k záveru. Atmosféru posledných zápasov baranov si fanúšikovia spod Urpína môžu vychutnať aj na veľkoplošnej obrazovke. Boli sme sa pozrieť na to, ako to vyzeralo na bystrickom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Hokejová horúčka vrcholí, skanduje sa už i na námestí: Zavítali sme do bystrickej fan zóny VIDEO
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok o 19:30 nastúpili barani na piate stretnutie finále play off hokejovej extraligy proti Košiciam. Mali tak šancu získať prvý mečbal v sérii hranej na štyri víťazné stretnutia. My sme sa vybrali na bystrické Námestie SNP, aby sme pre vás zachytili atmosféru tohto zápasu, premietaného na veľkoplošnej obrazovke.

Hoci sa k večeru ochladilo, na veľkoplošenej obrazovke sledovali zápas desiatky, poväčšine mladých Bystričanov. Našlo sa medzi nimi aj pár ľudí v dresoch či s klubovými šálmi. „Barani sa dostali ďaleko a zisk titulu majú na dosah, preto im verím, že uspejú aj dnes,“ povedal pre Bystrica 24 Zdeno, ktorý zápas sledoval s kamarátmi.

„Pre mňa je víťazstvom už to, že naši sú vo finále. Zvyšok je už iba bonus. Musím však povedať, že takéto premietanie priamych prenosov je super nápad,“ tešila sa Andrea z Fončordy. Ako spomenula, plánujú prísť aj na najbližší zápas. „Dnes to tipujem tak na 3:1 pre nás, uvidíme,“ dodala.

Nakoniec sa však z víťazstva tešili domáci Košičania, ktorí v dramatickom závere stretnutia zdolali baranov 3:2. Na tvárach Bystričanov bol smútok očividný. „Je to veľká škoda, titul sme mohli oslavovať doma, takto si budeme musieť počkať ešte dva zápasy. Ale aspoň si užijeme kvalitný hokej,“ povedal s nadhľadom Igor, ktorý baranom stále verí.

Náš súper sa ujal vedenia v sérii a v najbližšom zápase môže získať titul. Stále však majú nádej aj barani, ktorí na domácom ľade určite zabojujú zo všetkých síl. Zápas svojich obľúbenocov si Banskobystričania budú môcť vychutnať už túto sobotu. O 17:00 vykorčuľujú barani na banskobystrickom zimnom štadióne, kde si už šiestykrát vo finále zmerajú sily s HC Košice. Kto sa však na zimák nedostane, môže zápas opäť sledovať na veľkoplošnej obrazovke.

Pozrite si foto a video z banskobystrického Námestia SNP, z premietania finálových bojov našich hokejistov!

Čítajte tiež:

Burcovač bystrického kotla baranov prehovoril: Titul si zaslúžime minimálne pre Mira Hlinku

Bystričanov zachvacuje hokejová horúčka: Toto si myslia o veľkom finále obyvatelia!

FOTO: Bystričania fandili baranom pred veľkoplošnou obrazovkou
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Bystričania fandili baranom pred veľkoplošnou obrazovkou
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM