han Šport Hokej

Hokejová NHL odpálila reštart: Tatar sa po pandémii blysol TAKÝMTO gólom, VIDEO

Zámorská NHL sa rozbehla po vyše štvormesačnej prestávke zavinenej pandémiou koronavírusu tromi prípravnými zápasmi. Darilo sa Tomášovi Tatarovi.

Ilustračný obrázok k článku Hokejová NHL odpálila reštart: Tatar sa po pandémii blysol TAKÝMTO gólom, VIDEO
Zdroj: Instagram.com/tomastatar90

Slovenskému hokejistovi Tomášovi Tatarovi sa hneď v prvom vystúpení podarilo zapísať do streleckej listiny, gól 29-ročného krídelníka z 37. minúty však Montrealu nestačil a v kanadskom derby podľahol Torontu 2:4.

Stál presne, kde mal

Rodák z Dubnice síce nemal veľa práce s tým, ako dopraví puk do siete. Jeho spoluhráč Nick Suzuki mu totiž prihral tak skvele, že Tatarovi stačilo len nastaviť čepeľ hokejky a puk skončil v sieti. Slovenský reprezentant však potvrdil, že má čuch na góly a jeho výber miesta v útočnom pásme súpera to len potvrdzuje.

Canadiens prestrieľali súpera 30:23, no až dvakrát inkasovali počas vlastnej presilovky, pričom sami nevyužili ani jednu zo šiestich početných výhod.

Ďalšie súboje

V úplne prvom stretnutí po reštarte si v torontskej Scotiabank Arene poradila Philadelphia s Pittsburghom 3:2 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 63. minúte Scott Laughton. Edmonton priviedol k triumfu 4:1 nad Calgary kapitán Connor McDavid, ktorý strelil dva góly „olejárov“ vrátane víťazného.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM