Milan Hanzel Šport

Hokejový svet sa ponoril do smútku: Veľký talent prehral boj s rakovinou

Osemnásťročný hokejový brankár Vilen Prokofjev z Kazachstanu mal celú kariéru pred sebou až kým do jeho života neprišla zákerná choroba.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový svet sa ponoril do smútku: Veľký talent prehral boj s rakovinou
Zdroj: instagram

Mládežnícky reprezentant Kazachstanu podľahol zriedkavej forme rakoviny kostí, ktorú u neho diagnostikovali v novembri minulého roka. Prokofjev hral v organizácii Barysu Astana nadnárodnú juniorskú súťaž MHL a Kazachstan reprezentoval na dvoch svetových šampionátoch do 18 rokov.

Zronené slová brata

„Dnes, 3. februára o druhej ráno zomrel môj brat Vilen… Po dobu 2,5 mesiaca (od okamihu diagnózy) bojoval so závažnou chorobou – Ewingovým sarkómom. V skutočnosti nemilosrdná choroba. Všetky tieto mesiace sa ukázali ako ťažká záťaž pre moju rodinu a samotného Vilena. Nevšimli sme si, ako sa to stalo. Lekári povedali, že Vilen bojuje… a dnes prijímame sústrasť,“ napísal na instagram Vilenov brat Jevgenij.

„Nemôžem vyjadriť slovami všetku bolesť… Ďakujem vám všetkým, priatelia, že ste boli s nami až do konca,“ dodal. U Vilena zistili tzv. Ewingov sarkóm, agresívne nádorové ochorenie postihujúce kosti aj mäkké tkanivá. Napriek liečbe chemoterapiou a operácii zákernú chorobu nezdolal.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM