Aktualizované Správy Krimi

HORÚCA AKTUALITA: Policajti zadržali podozrivých z vraždy Kuciaka a Kušnírovej

Sedem mesiacov od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej mala polícia zadržať podozrivých.

Ilustračný obrázok k článku HORÚCA AKTUALITA: Policajti zadržali podozrivých z vraždy Kuciaka a Kušnírovej
10
Galéria
Zdroj: TASR

Protizločinecká jednotka NAKA zadržala vo štvrtok ráno osoby podozrivé z násilnej trestnej činnosti. Podľa informácii TASR akcia súvisí s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

„Momentálne prebiehajú domové prehliadky a ďalšie procesné úkony. Viac informácií poskytneme, keď to situácia dovolí,“ informuje na sociálnej sieti polícia.

Podľa informácií tv.noviny.sk zadržali príslušníci NAKA na juhu Slovenska osem osôb, pričom jednou z nich mal byť Tomáš z Kolárova, ktorý v minulosti pracoval ako policajný vyšetrovateľ v Komárne. Polícia podľa portálu od 04.00 h monitorovala terén, na mieste lietal policajný vrtuľník, ulica, na ktorej k zásahu došlo, je uzavretá.

Právny zástupca rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic na sociálnej sieti vyzýva verejnosť, aby mala dôveru k doterajším výsledkom vyšetrovania. „Vo vyšetrovacom tíme boli a sú aj skúsení vyšetrovatelia a prípad dozorovali dvaja mimoriadne erudovaní prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry. Rozsah vyšetrovania, aj za účasti Europolu a iných zahraničných zložiek, bol bezprecedentný. Viem, že u nás vládne všeobecná skepsa k našim bezpečnostným orgánom, ale chcem požiadať o dôveru k výsledkom tohto vyšetrovania. Aj vďaka verejnému tlaku si už nikto nedovolil do jeho priebehu zasahovať,“ uviedol Lipšic.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm.

Vrah vykonávateľ už zrejme putuje za mreže, ale omnoho dôležitejšie je, aby sme všetci spoznali vraha objednávateľa. V reakcii na informáciu, že policajti zadržali osoby podozrivé v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej to na sociálnej sieti uviedol líder OĽaNO Igor Matovič. Podstatné je podľa neho odhaliť toho, „kto rozhodol, že mladému chalanovi za jeho prácu spolu so snúbenicou treba navždy zavrieť ústa“.

Foto: ilustračné

FOTO: Policajti zadržali podozrivých z vraždy Kuciaka a Kušnírovej
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM